Työelämäopas

Mitä tehdä valmistumisen jälkeen? Kuinka löytää itselle sopiva polku työelämään? Sopisiko minulle ura yrittäjänä? Miten saisin ensimmäisen työpaikkani? Työelämätaitojen opettelu ja tulevaisuuden suunnittelu on tärkeä aloittaa jo lukioaikana!

On kuitenkin hyvä muistaa, että vain harvalla lukiolaisella on täysin selvät suunnitelmat tulevaisuuden jatko-opinnoista ja työelämästä. Vaikka et siis tiedä vielä suuntaasi, et ole todellakaan yksin.

Näiltä työelämäoppaan sivuilta löydät lukiolaisten näkemyksiä ja kokemuksia työelämästä ja yrittäjyydestä. Lukiessasi tarkemmin löydät paljon erilaisia mahdollisuuksia tutustua työelämään ja sen pelisääntöihin, sekä vinkkejä työhakemuksen ja ansioluettelon tekemiseen. Näiden lisäksi voit napata myös parhaat vinkit työhaastatteluissa pärjäämiseen tai oman yrityksen perustamiseen. Sivuilla on esitelty myös lukuisia nuorten työelämän tarinoita ja neuvoja lukiolaisvaikuttamiseen.

Tämä työelämäopas on historiallinen. Sen on tehnyt Lukiolaisten Liitto eli suunnittelusta ovat vastanneet itse lukiolaiset! Lisäksi mukana on ollut laaja joukko huippuhyviä asiantuntijoita ja yhteistyökumppaneita.

Selaa työelämäoppaan sisältöjä näillä verkkosivuilla tai lataa Lukiolaisten työelämäoppaasta PDF-versio itsellesi.

Opettajille, opoille ja rehtoreille olemme koonneet toisen oppaan.
Työelämä ja yrittäjyys haltuun jo lukiossa -teos löytyy myös verkkosivuiltamme, tai sen voi ladata PDF-tiedostona!