Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee verkkopalvelua lukio.fi ja on viimeksi päivitetty 15.8.2024. Palvelua ei koske laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mutta Suomen lukiolaisten liito pyrkii kuitenkin tarjoamaan saavutettavia ja mahdollisimman helppokäyttöisiä verkkopalveluja käyttäjilleen ja jäsenilleen.

Palvelun saavutettavuuden on arvioinut ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio 26.10.2023.

Saavutettavuusauditoinnin tulokset on sittemmin huomioitu verkkopalvelun kehityksessä ja toimenpiteitä muutosten tekemiseksi on edistetty. Tätä selostetta tullaan päivittämään sitä mukaan kun parannuksia tehdään.

 

Verkkopalvelu täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain

Alla tarkempi erittely havaittuihin puutteisiin.

 

Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

 

Havaittava

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty:

  • 1.1.1 Ei-tekstuaalinen sisältö

Kuville on lähtökohtaisesti kaikille tarjottu tekstivastine, mutta on tapauksia jossa teksti voisi olla kuvaavampi.

 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Pyrimme jatkuvasti parantamaan lukio.fi -verkkopalvelun saavutettavuutta. Käyttäjät saattavat edelleen kohdata verkkopalvelussa joitakin saavutettavuusongelmia, joita ei ole havaittu arvioinnissa tai jotka ilmenevät myöhemmin uusien sisältöjen ja toimintojen myötä. Jos löydät ongelmia, joita ei ole kuvattu tällä sivulla, ilmoita niistä meille, ja teemme parhaamme puutteiden korjaamiseksi. Lain mukainen vastausaika on enintään 14 vuorokautta.

Sähköpostilla

toimisto@lukio.fi

 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon (avautuu uuteen ikkunaan). Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot:
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000