Tutortoiminta

Tutortoiminta on oiva keino perehdyttää uudet lukiolaiset osaksi lukion opiskelukulttuuria, rakentaa yhteishenkeä lukioon ja tarjota opiskelijoille matalan kynnyksen vertaistukea. Tutortoiminnalla pyritään ottamaan uudet opiskelijat tiiviiksi osaksi kouluyhteisöä heti lukion alkutaipaleella. Yhdessä tutorit ja opiskelijakunnan hallitus tekevät tärkeää työtä sen puolesta, että oma lukio olisi jokaiselle paras mahdollinen paikka olla ja opiskella. 

Tutortoiminta

Tutoropas neuvoo tutortoiminnan toteuttamiseen sekä tutorvuoden suunnitteluun.

Tutorkoulutusopas auttaa suunnittelemaan koulutuksen tutoreille omassa lukiossa. Opasta voivat hyödyntää niin opiskelijat kuin koulutusta suunnitteleva henkilökuntakin.

Tutorkoulutukset ovat Lukiolaisten järjestämiä koulutuksia lukioiden tutoreille. Koulutus on maksuton ja sen sisältö räätälöidään juuri kyseiselle lukiolle sopivaksi. Koulutuksessa osallistujat perehtyvät tutorin tehtäviin ja hyvän tutortoiminnan periaatteisiin sekä oppivat menetelmiä suunnitella tutorvuotta sekä toteuttaa toiminnallisia menetelmiä uusien opiskelijoiden ryhmäyttämiseksi. Tilaa tutorkoulutus omalle lukiollesi!

Lukiolaisten Liitto järjestää myös keväisin peruskoulutuksen (n. 3 h) tutoreille etänä.

TUU MUKAAN

Parhaan hyödyn ja huvin lukioelämästä saat irti liittymällä Lukiolaisten jäseneksi: rahanarvoiset edut taskussasi, valtavasti mahdollisuuksia harrastaa ja lukiolaisten ääni vahvana päätöksenteossa!