OPISKELIJAKUNTAJÄSENYYS – TUKEA KOKO LUKIOYHTEISÖLLE

Suomen Lukiolaisten Liittoon voivat kuulua myös lukioiden opiskelijakunnat. Opiskelijakuntajäsenyydestä hyötyy koko lukio: tukea, etuja ja palveluja on tarjolla niin yksittäisille opiskelijoille, tutoreille, opiskelijakunnan hallituksen jäsenille kuin henkilökunnallekin.

Miksi kannattaa liittyä opiskelijakuntajäseneksi?

Jäsenopiskelijakuntana koko lukiosi saa parhaimman avun ja hyödyn opiskelijakunta- ja tutortoimintaan sekä palveluja niiden kehittämiseksi. Lue lisää opiskelijakuntajäsenyyden tarjoamista eduista ja palveluista.

Opiskelijakuntajäsenyys ei oikeuta Suomen Lukiolaisten Liiton henkilöjäsenyyden tuomiin etuihin.

Miten opiskelijakuntajäseneksi voi liittyä ja kuka sen voi tehdä?

Suomen Lukiolaisten Liiton opiskelijakuntajäseneksi voi liittyä oikeushenkilö, joka toimii lukiokoulutuksen järjestäjänä tai lukiolain pykälään 33 perustuvana opiskelijaryhmän edunvalvojana.

Lukiokoulutuksen järjestäjä eli esimerkiksi lukion rehtori voi liittää lukion opiskelijakuntajäseneksi. Myös yhdistykseksi rekisteröitynyt opiskelijakunta (esim. lukion opiskelijakunnan kannatusyhdistys) voi liittää lukion opiskelijakuntajäseneksi. Liittymishakemuksen täyttää tällöin opiskelijoiden yhdistyksen sääntöjen mukainen nimenkirjoittaja.

Opiskelijakuntajäseneksi liittymisessä opastaa Iiris Hynönen (iiris.hynonen@lukio.fi).

Tutustu myös opiskelijakuntajäsenyyden ehtoihin.

Mitä opiskelijakuntajäsenyys maksaa?

Opiskelijakuntajäsenyyden hinta on 100€ / kalenterivuosi.

Kuinka moneksi vuodeksi voi liittyä opiskelijakuntajäseneksi?
Jäseneksi voi liittyä yhdeksi, kahdeksi tai kolmeksi vuodeksi. Opiskelijakuntajäsenmaksun maksamisen yhteydessä voi maksaa etukäteen enintään kahden seuraavan jäsenkauden opiskelijakuntajäsenmaksun.

Haluatko liittyä opiskelijakuntajäseneksi? Kaipaatko lisätietoa?
Ota yhteyttä sosiaalipolitiikan ja osallisuuden asiantuntija Iiris Hynöseen (iiris.hynonen@lukio.fi, 050 377 7729).