OPISKELIJAKUNTAJÄSENYYS – TUKEA KOKO LUKIOYHTEISÖLLE

Suomen Lukiolaisten Liittoon voi kuulua nykyään myös lukioiden opiskelijakunnat. Opiskelijakuntajäsenyydestä hyötyy koko lukio: tukea, etuja ja palveluja on tarjolla niin yksittäisille opiskelijoille, tutoreille, opiskelijakunnan hallituksen jäsenille kuin henkilökunnallekin.


Miksi kannattaa liittyä opiskelijakuntajäseneksi?

Jäsenopiskelijakuntana koko lukiosi saa parhaimman avun ja hyödyn opiskelijakunta- ja tutortoimintaan sekä palveluja niiden kehittämiseksi. Lue lisää opiskelijakuntajäsenyyden tarjoamista eduista ja palveluista.

Opiskelijakuntajäsenyys ei oikeuta Suomen Lukiolaisten Liiton henkilöjäsenyyden tuomiin etuihin.


Miten opiskelijakuntajäseneksi voi liittyä ja kuka sen voi tehdä?

Suomen Lukiolaisten Liiton opiskelijakuntajäseneksi voi liittyä oikeushenkilö, joka toimii lukiokoulutuksen järjestäjänä tai lukiolain pykälään 33 perustuvana opiskelijaryhmän edunvalvojana. Yksittäinen opiskelijakunta voi siis liittyä opiskelijakuntajäseneksi, jos opiskelijakunta on rekisteröitynyt yhdistykseksi (esim. lukion opiskelijakunnan kannatusyhdistys).

Liittymishakemuksen täyttää opiskelijoiden yhdistyksen sääntöjen mukainen nimenkirjoittaja. Opiskelijakuntajäseneksi liittymisessä opastaa Milla Rekola (milla.rekola@lukio.fi).

Tutustu myös opiskelijakuntajäsenyyden ehtoihin.


Mitä opiskelijakuntajäsenyys maksaa?

Opiskelijakuntajäsenyyden hinta on 100€ / kalenterivuosi. Jäseneksi liittymisiä loppuvuodelle 2022 ei oteta enää vastaan. Opiskelijakuntajäsenyyttä vuodelle 2023 voi hakea vaikka heti!


Haluatko liittyä opiskelijakuntajäseneksi? Kaipaatko lisätietoa?

Ota yhteyttä opiskelijatoiminnan asiantuntija Milla Rekolaan,
milla.rekola@lukio.fi, 050 433 2281.