Lukiolaisten Liitto

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma järjestö, arkielämän helpottaja ja tehokas edunvalvoja. Olemme yksi Suomen suurimmista opiskelijajärjestöistä. Me olemme yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla. Lukiolaiset on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton toimija, joka on perustettu vuonna 1985.

Tutustu tiiviisti Lukiolaisten Liittoon ja kuuntele vuoden 2022 varapuheenjohtaja Vilhelm Vähäsillan esittely liitosta täältä.

Lukiolaisten Liiton tärkein tehtävä on olla lukiolaisten ääni yhteiskunnassa. Edistämme, puolustamme ja valvomme lukiolaisten etuja sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Teemme vaikuttavaa politiikkaa niin kabineteissa kuin kaikkein pienimmissä lukioissakin.

Edunvalvonnan lisäksi tarjoamme mainioita valtakunnallisia ja paikallisia jäsenetuja sekä järjestämme innostavia tapahtumia ja koulutuksia. Lukiolaiset tekee lukioelämästä vaikuttavampaa, hauskempaa ja edullisempaa!

Tässä työssä meitä auttavat paikalliset aktiiviset lukiolaiset ympäri maan sekä kaikkien Suomen lukioiden opiskelijakunnat.

Lukiolaisten toimintaa johtaa lukiolaisista koostuva liittohallitus, joka valitaan aina marraskuussa järjestettävässä liittokokouksessa seuraavaksi vuodeksi. Liiton arkea Töölön toimistolla pyörittävät palkatut toimihenkilöt pääsihteerin johdolla sekä liittohallituksen puheenjohtajisto.

MITEN PÄÄSEN MUKAAN?

Miten-mukaan

Paikallista toimintaa Lukiolaisilla pyörittävät 12 piiri- ja jäsenjärjestöä eli jokaisen alueen lukiolaiset itse. Lukiolaisten toimintaan mukaan lähteminen kannattaa: omien taitojen ja tietojen kartoittamisen lisäksi saat unohtumattomia kokemuksia ja elinikäisiä ystävyyksiä. Voit olla mukana itsellesi parhaiten sopivalla tavalla: voit järjestää tapahtumia, tehdä vaikuttamistyötä tai koordinoida viestintää – mahdollisuuksia on rajattomasti! Voit tutustua oman piirisi toimintaan Piirit-sivulla. Lisää tietoa piiritoiminnasta löydät myös Piiritoiminnan oppaasta.

Lukiolaisilla on myös valtakunnallisia tapahtumia, joille voit tulla tutustumaan samanhenkisiin ihmisiin ympäri Suomea ja haistelemaan tunnelmaa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan koska vain, vaikka et olisi koskaan aiemmin ollut Lukiolaisten toiminnassa! Tulevat tapahtumat löydät Tapahtumat-sivulta.

Tervetuloa mukaan, toivottavasti nähdään pian!

TUU MUKAAN!

Parhaan hyödyn ja huvin lukioelämästä saat irti liittymällä Lukiolaisten jäseneksi: rahanarvoiset edut taskussasi, valtavasti mahdollisuuksia harrastaa ja lukiolaisten ääni vahvana päätöksenteossa!

YHTEISTYÖKUMPPANIT