Henkilökunnalle

Suomen Lukiolaisten Liitto on kaikkia Suomen lukiolaisia edustava opiskelijajärjestö. Vaikutamme sekä valtakunnallisella että paikallisella tasolla siihen, että asiat olisivat lukiossa ja lukiolaisilla paremmin. Lisäksi tarjoamme jäsenillemme palveluita aina lakineuvonnasta jäsenalennuksiin.

KOULUTUKSET

Henkilokunnalle

Järjestämme vuosittain yli 30 koulutusta ja tilaisuutta opiskelijoille, opettajille ja lukiokoulutuksesta kiinnostuneille. Liiton koulutukset ovat pääsääntöisesti maksuttomia, lukuun ottamatta kohtuullisia majoitus- tai ateriakustannuksia.

Ohjus-koulutukset ovat ohjaaville opettajille suunnattuja, maksuttomia koulutuksia, jotka tarjoavat tietoa ja taitoa ohjaajan roolissa toimimiseen ja osallisuuden kehittämiseen lukiossa. Lisää tietoa Ohjus-koulutuksista saat täältä.

Lukioissa tapahtuvan toiminnan tueksi järjestämme kaikille lukiolaisille tarkoitettuja Water-opiskelijakuntafestivaaleja sekä lukioille räätälöityjä Tutorkoulutuksia ja opiskelijakuntien hallitukseille suunnattuja Jano-koulutuksia. Lisää tietoa tapahtumista ja koulutuksista löytyy täältä.

OPPAAT

Opas opiskelijakunnille tarjoaa ohjeita opiskelijoiden vaikuttamiseen, hallitustoiminnan organisointiin, tapahtumien järjestämiseen, taloudenhoitoon ja varainhankintaan sekä tietoa opiskelijakunnan tehtävistä ja kehittämisestä. Tutustu oppaaseen täältä.

Pääsääntöisesti opiskelijakunnat ovat rekisteröimättömiä yhteisöjä. Mikäli opiskelijakunta haluaa rekisteröityä yhdistykseksi saadakseen oikeushenkilön aseman. Ohjeita opiskelijakunnalle yhdistykseksi rekisteröitymiseen löytyy täältä ja opiskelijakunnan rekisteröityneen kannatusyhdistyksen mallisäännöt löytyvät täältä. Rekisteröityneen yhdistyksen toimintaa sääntelee yhdistyslaki.

Henkilokunnalle-2

OPOILLE

Järjestämme vuosittain Suomen suurimman jatkokoulutustapahtuman Studian, jonne jäsenillämme on ilmainen sisäänpääsy. Lisäksi helpotamme lukiolaisten elämää tarjoamalla tietoa ja vertaistukea kaikissa opiskelijaelämän kysymyksissä.

Lukiolaisoppaasta löytyy kattavasti tietoa opiskelijan oikeuksista ja lukiolaisilla on myös mahdollisuus esittää oppaan kautta kysymyksiä, joihin asiantuntijamme vastaavat.

Uusille ykkösille kannattaa vinkata Kysy lukiolaiselta -kampanjastamme, joka toimii uusien opiskelijoiden tukena heidän aloittaessaan lukion. Kampanjassa uusien ykkösten kysymyksiin lukio-opiskelusta ja lukiolaiselämästä vastaavat toiset lukiolaiset.

Abeja puolestaan kannattaa kehottaa seuraamaan @Lukiolaiset-tiliä Snapchatissa ja Instagramissa! Syksyllä jälleen starttaavassa #mustatuleeisona-kampanjassamme korkeakouluopiskelijat eri aloilta esittelevät omaa opiskelualaansa ja vastailevat lukiolaisten jatko-opintoja koskeviin kysymyksiin.