Tietoa jatko-opinnoista – #mustatuleeisona

#mustatuleeisona-kampanja pähkinänkuoressa

#mustatuleeisona on lukiolaisille suunnattu vuosittain toistuva somekampanja, jossa esitellään erilaisia lukion jälkeisistä koulutus- ja uramahdollisuuksista.

Kampanjassa vastataan nuorten odotuksiin ja toiveisiin sisällöstä. Alatoiveet ja sisällöt on valittu lukiolaisten toiveiden mukaan. Päivän aikana on myös mahdollista kysyä esittelevän opiskelijan alaan, tulevaisuuden suunnitelmiin ja opiskelijaelämään liittyviä kysymyksiä.

Kampanja pyörii marraskuusta maaliskuulle Lukiolaisten Instagram-tilillä @lukiolaiset tiistaisin.

Kampanjaa on järjestetty aina vuodesta 2016 saakka. Vuonna 2021 kampanjassa toteutettiin sen viides tuotantokausi.

#mustatuleeisona jatkuu jälleen marraskuussa 2021.

Kampanjan historia

Kampanja toteutettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016 Lukiolaisten Snapchatissä. Ensimmäisen kauden jälkeen, vuosina 2016-2019 kampanjassa esiteltävät opiskelualat pyörivät joka toinen kerta Instagramissa joka toinen Snapchatissä. Yleisön toiveesta kampanja siirrettiin kokonaan Instagramiin kaudesta 2020 alkaen.

Kauden 2021-2022 esittelyt:

• Kemia
  • Yhteiskuntatutkimus
  • Ympäristö- ja elintarviketalous
  • Kulttuurituotanto
  • Johtaminen
  • Graafinen suunnittelu
  • Ympäristötekniikka
  • Restonomi
  • Peliohjelmointi
  • Kauppatieteet
  • Sosionomi
  • Englannin kieli
  • Tradenomi
  • Kuvataidekasvatus
  • Rakennustekniikka

Kaudella 2020-2021 esittelyssä olivat:

• Historia ja arkeologia
  • Kätilö
  • Tietotekniikka
  • Yhteisöpedagogi
  • Kemia ja biologia
  • Oikeustiede
  • Tradenomi
  • Sosionomi
  • Suomen kieli
  • Elintarviketieteet
  • Musiikkiteatteri
  • Biolääketiede
  • Rakennusarkkitehti
  • Tuotantotalous
  • Sosiaalipsykologia
  • Journalismi
  • Tilastotiede

Aiemmat alaesittelyt löydät Lukiolaisten instagramin @lukiolaiset kohokohdista:

Lukiolaisten instagramin kohokohdat

Toiveita tulevalle kaudelle

Onko sua aina kiinnostanut nanotieteiden opiskelu, mutta et tunne ketään kuka voisi sulle alasta kertoa? Vai koetko, että olisit täydellinen metsätalousinsinööri tai sairaanhoitaja, mutta ennen hakemista haluat kuulla alasta lisää? Juuri tätä varten on #mustatuleeisona-kampanja!

Jätä tähän ala toiveesi: https://forms.gle/Bfd7mUyrRenumXmZ6

Kauden 2021-2022 alatoiveet on jo kerätty. Voit edelleen jättää toiveesi tulevaa kautta varten.

Palaute

#mustatuleeisona-kampanja on saanut paljon positiivista palautetta.

Vuonna 2021 kerätyn palautteen mukaan 94% seuraajista piti kampanjasta, 97% kokee, että kampanjasta on ollut hyöytyä ja 98% toivoo, että kampanjaa jatketaan tulevalla kaudella.

Mitä mieltä sinä olet kampanjasta? Tuliko sulla jotain kehitysideoita mieleen? Vastaa avoimeen palautekyselyyn: link.webropol.com/s/mustatuleeisona. Vastaaminen vie muutaman minuutin.

Kaipaatko lisätietoja kampanjasta tai haluat tehdä yhteistyötä kanssamme?

Ota meihin yhteyttä!

Netta Huuskonen, Lukiolaisten viestinnän asiantuntija (050 552 0096, netta.huuskonen@lukio.fi)
Tiia Penttinen, Lukiolaisten markkinoinnin asiantuntija (050 432 3368, tiia.penttinen@lukio.fi)
Matti Mannonen, Lukiolaisten pääsihteeri (040 828 6258, matti.mannonen@lukio.fi)