Pirkanmaan lukiolaisten piirikokouksen julkilausuma

Toiselta asteelta korkea-asteelle

Suomen Lukiolaisten Liitto ry:n Pirkanmaan piiri ry. on tehnyt vuonna 2015 aktiivisesti yhteistyötä Opiskelijan Tampere ry:n kanssa. Keväällä 2015 Pirkanmaan piirin edustajat osallistuivat Opiskelijan Tampere päiville.Tapahtumalla nousi keskusteluissa esiin kuinka toisella asteella opiskelevat eivät ole kiinnostuneita jatkamaan opintojaan Tampereella.

“Tampereen kaupungin tavoite on olla Suomen opiskelijaystävällisin kaupunki, ja Pirkanmaan lukiolaiset ovat mielellään edistämässä hankkeen toteutumista jatkossakin. On erityisen tärkeää, että lukiosta valmistuvat pääsisivät mahdollisimman pian jatkamaan opiskelujaan kolmannelle asteelle”, toteaa tuore Pirkanmaan lukiolaisten puheenjohtaja Heili Miettinen.

Lukioiden ja kolmannen asteen välistä yhteistyötä tulisi kehittää suuntaan, jossa Tampere pystyy pitämään opiskelijaystävällisen statuksensa. Jo lukioaikana on tärkeää luoda suhteita kolmannelle asteelle ja käydä tutustumassa oppilaitoksiin. Yhä useammalla opiskelijalla on hukassa ajatus tulevaisuuden opiskelupaikasta. Haluamme olla mukana takaamassa valmistuville ylioppilaille tien korkea-asteelle ilman epätoivottuja välivuosia.

Yliopistokursseja on pystyttävä integroimaan lukiokoulutukseen joka aidosti antaa opiskelijalle valmiudet siirtyä jatkokoulutukseen. Yhteistyö nykyisellään on vähäistä, mutta emme näe ongelmaa sen kehittämisessä. Kehitysmahdollisuuksia on monia kuten yliopisto ja korkeakoulu vierailut, jatko-opintopäivät ja digitalisaation myötä sähköisten materiaalien jakaminen korkea-asteelta toiselle asteelle. Toivomme yhteistyömahdollisuuksia löytyvän opiskelijaystävällisemmän Tampereen puolesta.

27.11.2015

Suomen Lukiolaisten Liiton Pirkanmaan piiri ry:n piirikokouksessa