Lukiolaiset tukemassa opiskelijakuntatoimintaa

Opiskelijakuntatoiminnan edistäminen on yksi Suomen Lukiolaisten Liiton perustehtävistä. Jotta opiskelijakunnat voisivat toteuttaa tehtäväänsä monipuolisesti, tarjoamme siihen koulutusta, ideoita, apua ja materiaaleja. Seuraavaksi esittelemme erilaisia palveluja, joita Lukiolaisten Liitto pääsääntöisesti maksutta tarjoaa opiskelijakuntatoimijoille.

Oma asiantuntija Lukiolaisten toimistolla

Lukiolaisten Liiton toimistolla työskentelee täysipäiväinen opiskelijatoiminnan suunnittelija, johon voit olla yhteyksissä. Lisäksi vuosittain vaihtuvista varapuheenjohtajista toinen vastaa opiskelijakuntatoiminnan tukemisesta. Voit soittaa, tekstata tai lähettää sähköpostia molemmille opiskelijakuntatoimintaan liittyvissä asioissa. Yhteystiedot löydät osoitteesta lukio.fi.

Täsmäkoulutusta opiskelijakunnan hallitukselle

Kaipaako opiskelijakuntanne hallitus tehoa ja uusia ideoita toimintaansa? Jano-koulutukset on tarkoitettu opiskelijakuntien hallituksille puolen tai koko päivän mittaisiksi tehopaketeiksi, joiden avulla haetaan uutta puhtia kangistuneeseen opiskelijakuntatoimintaan. Paikalle saapuu kouluttaja, joka auttaa pureutumaan ongelmiin ja etsimään hyvät ratkaisut jatkoa varten. Koulutus räätälöidään juuri teidän opiskelijakuntanne tarpeisiin.

Jano-koulutus on maksuton ja sen voi tilata opiskelijakunnan hallitukselle nettisivuiltamme löytyvällä lomakkeella. 

Jos jokainen opiskelijakunnan hallituksen jäsen tarvitsee koulutusta omaan vastuualueeseensa, Jano-koulutuksen sijaan kannattaa suunnata Watereille. Siellä koulutus on yksilöllisempää eri vastuualueiden (puheenjohtaja, viestintävastaava, sihteeri, tapahtumavastaava…) toimijoille. Jano-koulutukset taas auttavat yksittäisen opiskelijakunnan toimintaa kehittymään.

Water-opiskelijakuntatapahtuma

Suomen Lukiolaisten Liitto järjestää valtakunnallisia Water-opiskelijakuntafestivaaleja, jotka keräävät opiskelijakuntatoimijoita kautta maan kouluttautumaan viikonlopuksi. Tapahtuma sopii aloittelevalle opiskelijakuntatoimijalle, mutta myös kokeneempi löytää sieltä uusia ideoita ja hyödyllisiä oppeja lukionsa ja itsensä kehittämiseen. Mahtavinta on varmasti tavata muita opiskelijakuntatoimijoita, joiden kanssa voit vaihtaa kokemuksia ja verkostoitua. Ja ennen kaikkea Watereilla on aina ihan hillittömän hauskaa! 

Tarkista missä ovat tämän vuoden lähimmät Waterisi osoitteesta lukio.fi.

Ohjaavien opettajien koulutukset

Ohjus-koulutukset ovat opiskelijakuntien ohjaaville opettajille suunnattuja maksuttomia koulutuksia, jotka tarjoavat uusia näkökulmia, eväitä ja inspiraatiota ohjaajan roolissa toimimiseen ja demokratian kehittämiseen lukiossa. Tulevien koulutusten ajankohdat löydät Lukiolaisten nettisivuilta.

Vertaistukea ja toimintaideoita

Olethan jo liittynyt Kaikkien Suomen lukioiden opiskelijakuntatoimijat Facebook-ryhmään? Ryhmässä voit helposti kysyä, kommentoida, saada vertaistukea tai jakaa timanttisimmat opiskelijakuntanne ideat.

Kannattaa myös tilata Opiskelijakuntien uutiskirje, josta saat ajankohtaisia ideoita opiskelijakuntatoimintanne kehittämiseen. Uutiskirjeen postituslistalle voi liittyä tästä.

Paikallinen toiminta

Lukiolaisten Liiton piirit järjestävät toimintaa ympäri Suomen. Piirien järjestämillä tapahtumilla pääset tutustumaan muihin alueen opiskelijoihin sekä muiden opiskelijakuntien toimintaan. Piirijärjestöt tarjoavat tukea myös esimerkiksi edunvalvontatapausten selvittelyyn.

Piirijärjestöt ja heidän yhteystietonsa löytyvät täältä.