Yhteystiedot

Soita, mailaa, käy!

Eikö vastausta kysymykseesi löytynyt usein kysyttyjen kysymysten listalta? Ota reippaasti yhteyttä jäsenpalveluumme! Palvelemme puhelimitse numerossa 09 5842 1500 torstaisin klo 10–15, jolloin voit myös tulla käymään toimistollemme Helsingin Töölöön – osoite on:

Suomen Lukiolaisten Liitto
Töölönkatu 35 B
00260 Helsinki

Muina aikoina saat apua nopeiten sähköpostitse (toimisto@lukio.fi). Vastausaikamme on 2–3 arkipäivää.

 • Johto

  • Roosa Pajunen

   puheenjohtaja

   more

   0400 916 466
   roosa.pajunen@lukio.fi

   Vastuualueet:
   valtakunnallinen ja paikallinen edunvalvonta, kansainvälinen toiminta, julkaisutoiminta, yleinen järjestöjohtaminen ja järjestön kehittäminen

   "IKEA-kalusteiden kokoaminen, toisten ihmisten kunnioittaminen ja livemusiikki tekee mut valtavan iloiseksi. Olen helsinkiläistyvä peräseinäjokinen ja kahden eteläpohjalaisen lukion kasvatti, jonka haaveena on matkustaa maailman ympäri, omistaa saksofoni ja tehdä tästä maailmasta tasa-arvoisempi paikka."

  • Heikki Luoto

   pääsihteeri

   more

   050 36 888 94
   heikki.luoto@lukio.fi

   Vastuualueet: operatiivisen toiminnan johtaminen, hallinnosta ja taloudesta vastaaminen, esimiestyö, rekrytointi, yritysyhteistyö

  • Kia Katjos

   varapuheenjohtaja

   more

   0400 593 757
   kia.katjos@lukio.fi

   Vastuualueet:
   opiskelijapalveluiden, viestinnän ja markkinoinnin kehittäminen sekä yhteistyökumppanuudet

   "Moikka! Oon 19-vuotias ylioppilas Tampereelta. Haaveilen runoilusta, opiskelusta ja oman salaisen reseptin kehittelystä. Töissä innostun huolellisista muistiipanoista ja intohimoisista työkavereista."

  • Antti Kivi

   varapuheenjohtaja

   more

   050 544 7406
   antti.kivi@lukio.fi

   Vastuualueet: opiskelijakuntatoiminta, aktiivi- ja koulutustoiminta, lukioiden opiskelijakunta- ja piiritoiminnan kehittäminen

   "Aurinkoinen ja avarakatseinen, aika hupsu ja usein iloinen vantaalainen 19-vuotias ylioppilas. Pidän uusien juttujen oppimisesta, hauskoista sanoista ja valkosuklaasta. Aamun auer ei ole minulle mitään ilman suurta kupillista kahvia. Sydämeni sykkii monenlaisen musiikin sekä oman kitaran tahdissa."

 • Toimisto

  • Annakaisa Tikkinen

   koulutuspoliittinen asiantuntija

   more

   040 356 6082
   annakaisa.tikkinen@lukio.fi

   Vastuualueet:
   lukiokoulutus, ylioppilastutkinto, koulutusjärjestelmä, opiskelijavalinnat, nuorisopolitiikka

   ”Hei, täälä Annakaisa! Lähin aikoihnaan tuohreena ylioppihlaana tutkihmaan maailmaa rakhaasta Kolaristani, Suomi-neidon kainalosta ja pohjosimmasta paikasta, jonne junalla pääsee. Löysin onnen Oulun yliopistolta matematiikasta, englantilaisesta filologiasta ja opiskelijapolitiikasta. Tykkään kotituntureista, sunnuntaihiihtelystä, raitapaijoista ja oppimisen ilosta. En tykkää sienistä.”

  • Anni Koivisto

   sosiaalipoliittinen asiantuntija

   more

   040 415 5969
   anni.koivisto@lukio.fi

   Vastuualueet :
   lukiolaisen hyvinvointiin, terveyteen, toimeentuloon, yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon liittyvät asiat sekä nuorisopolitiikka

   "Moi! Olen Anni, ihmisrakas utsjokinen ja ikuinen optimisti. Haaveilen kaikille hyvästä elämästä ja siksi innostuinkin politiikasta, erityisesti soposta. Tykkään haasteista, kevätauringosta ja lällystä musiikista. Epäoikeudenmukaisuus ja huonot sukkahousut pilaavat herkästi päiväni, mutta onneksi sen voi pelastaa hyvän kahvin ja maailmaa parantavien keskustelujen ääressä."

  • Matti Mannonen

   järjestösuunnittelija

   more

   046 923 3003
   matti.mannonen@lukio.fi

   Vastuualueet: tapahtumat ja koulutukset, paikallistoiminta, piiritoiminnan kehittäminen

   "Mä olen Matti 24-vuotias helsinkiläinen nuori. Muutama ensimmäinen vuosi tuli tallusteltua Englannin nummilla, mutta sen jälkeen elämä Helsingissä on
   sujunut vauhdikkaasti. Töissä parasta on innostavat työkaverit ja kehittävä ilmapiiri. Elämään innostavien töiden lisäksi kuuluu partiota, leffoja ja luonnossa liikkumista. Sulkapallo ja irtokarkkien syöminen on myös mukavaa."

  • Julia Petäjä

   opiskelijatoiminnan suunnittelija

   more

   050 433 2281
   julia.petaja@lukio.fi

   Vastuualueet: opiskelijakunta- ja tutortoiminta sekä täsmäkoulutukset, opiskelijoiden osallisuuden kehittäminen

   "Ylioppilastodistuksen saatuani polkuni vei Jyväskylään opiskelemaan musiikkia ja kasvatusta. Voisin tituleerata itseäni idealisti-humanistiksi: uskon, että koulutuksella ja taiteella muutetaan maailmaa. Lempipuuhaani on tehdä teatteria ilman käsikirjoitusta, eli improvisoida tarinoita ja lauluja. Räppään huonosti, mutta omasta mielestäni uskomattoman hyvällä flowlla. Battlehaasteita otetaan vastaan! Reagoin myös rytmittömään ja riimittömään puheeseen, kaikkein mieluiten, kun aiheena on nuorten osallisuus."

  • Janni Pellinen

   markkinointikoordinaattori

   more

   050 572 9010
   janni.pellinen@lukio.fi

   Vastuualueet:
   yhteistyökumppanuudet, jäsenedut, jäsenhankinta ja koulukäynnit, markkinointikampanjat, palveluiden kehittäminen, mediamyynti, Studia-jatkokoulutusmessut

   "Moikka! Mie oon Janni, Imatralta parin mutkan (Vantaa ja Kanada) kautta Helsinkiin muuttanut rempseä karjalainen. Tykkään kovasti miun perheestä, ystävistä, koirista (tai no eläimistä yleensäkin), ruoasta, kesästä ja matkustelusta. Työelämässä minuu kiinnostaa erityisesti markkinointi & myynti, kansainvälisyys, SoMe ja brändäys. Uudet asiat ja ihmiset lisää auringonsäteitä elämään, ja se jos mikä on mukavaa! Miun vinkki elämään yksinkertaisuudessaan on, että rakastakaa!"

  • Marjo Suvanto

   viestintäkoordinaattori

   more

   040 046 5116
   marjo.suvanto@lukio.fi

   Vastuualueet: liiton ulkoisen viestinnän suunnittelu ja koordinointi, sosiaalinen media, uutiskirjeet, verkkosivut, viestintäkampanjat, mediasuhteet

   "Olen sydämeltäni keskisuomalainen puheviestinnän maisteri, joka rakastaa ristikoita ja raiteilla kulkevia asioita. Saan projektit toimimaan, visualisoin viestintää ja kirjoitan mielelläni. Vapaa-ajalla pelaan yatzya, teen kasvisruokaa ja opettelen suunnistamaan. Töihin matkatessa kuulokkeissani soi YleX Aamu, mediaatioharjoitukset tai yhteiskunnalliset podcastit. En pidä punajuuresta, mutta kaikki, missä on pinaattia, kiinnostaa."

  • Säde Mäkipää

   Improbaturin päätoimittaja

   more

   041 5271 539
   sade.makipaa@lukio.fi

   Vastuualueet: kaikki Improbaturiin liittyvä, paitsi ulkoasu ja mediamyynti

   "Olen kiinnostunut kansalainen, ja erityisen kiinnostunut olen hyvistä tarinoista, populaarikulttuurista, suomalaisesta rap-musiikista ja dancehallista. Koulutukseltani olen piakkoin valmistuva yhteiskuntatieteiden maisteri ja ammatiltani toimittaja. Jos asiat olisivat menneet toisin, voisin olla myös valaskuiskaaja, mutta olen nykyiseen tilanteeseen kuitenkin ihan tyytyväinen."

  • Aleksi Airaksinen

   tapahtumasihteeri

   more

   044 051 9521
   aleksi.airaksinen@lukio.fi

   Vastuualueet: tapahtumatuotanto, toimiston juoksevat tehtävät

   "Moikka, oon 20-vuotias aikaansaava espoolaistunut savolainen. Lapsuuteni ja nuoruuteni vietin Leppävirralla, jossa valmistuin myös lukiosta keväällä 2017. Vapaa-ajallani matkailen maailmalla, nautin hyvästä ruuasta ja seurasta sekä musiikista."

  • Vilma Lappalainen

   jäsenpalvelu- ja hallintosihteeri

   more

   09 5842 1500 (torstaisin 10-15)
   vilma.lappalainen@lukio.fi

   Vastuualueet: jäsenten palveleminen, opiskelijakorttiin ja jäsenyyteen liittyvät asiat

   "Moikkamoi! Jos olet joskus soittanut Lukiolaisten jäsenpalveluun, olen luultavasti ollut langan toisessa päässä. Hoidan Liitossa muun muassa jäsenyys- ja hallintoasioita, minkä lisäksi opiskelen valtio-oppia Helsingin yliopistossa. Muutamia lempparijuttujani ovat jooga, mäyräkoirat ja 2000-luvun alun hittibiisit."

   Jäsenpalvelu: toimisto@lukio.fi / 09 5842 1500 (torstaisin 10-15)
   Muut yhteydenotot: vilma.lappalainen@lukio.fi

 • Liittohallitus 2018

  • Joel Elmaci

   more


   joel.elmaci@lukio.fi

   "Maailmanmatkaaja, joka parin hassun seurauksen kautta päätynyt Varkauteen, Pohjois-Savon kuningaskuntaan. Pottertupani on Luihuinen mikä ei yllätä ketään, kuka minut tuntee. Aika menee suurimmaksi osaksi politiikan ja kirjojen parissa."

  • Veronika Jokikokko

   more


   veronika.jokikokko@lukio.fi

   "Hei sinne ruudun taakse. Synnyin itärajan tuolla puolen, sieltä olen matkannut Pohjois-Suomen sydämeen Ouluun ja toiminut varapuheenjohtajana Psp:ssä 2018. Vuoden lopussa matkani jatkui Vantaalle ja seuraavaksi laitan 2019 vuodeksi liittohallituslaisen superviitan päälleni ja katson minne tieni vie. Tykkään huomaamatta keksiä uusia hupsuja sanoja ja Oulun murteesta en pääse eroon. Hetkittäin leikin lääkäriä, asianajajaa tai Presidenttiä valkoisessa talossa riippuen sen hetken netflix sarjasta."

  • Adina Nivukoski

   more

   044 347 9922
   adina.nivukoski@lukio.fi

   "Heippa!💛Täälä kirjoittelee abiturientti Seinäjoelta, jonka sydän on asettunut vähän ympäri maailmaa. Kävin Yhdysvalloissa vaihdossa hieman kasvamassa ja kartuttamassa maailmantietämystäni. Huomatessani tasa-arvon ja koulutuksen merkityksen omin silmin, tiesin haluavani tehdä niillä opeilla jotain hyvää.
   Rakastan sitä kun ihmiset hymyilevät ja nauravat, ja uskon että jokainen on kauneimmillaan kertoessaan asioista, jotka ovat niin tärkeitä ja lähellä sydäntä, että ne koskettavat myös kuulijansa. J.K Rowling vastatessa mulle Twitterissä, ajattelin ettei mikään voisi tehdä minua enää onnellisemmaksi, mutta sitten tulivat lukiolaiset."

  • Olli-Pekka Pauna

   more


   olli-pekka.pauna@lukio.fi

   "Edistykseen uskova abiturientti Helsingin Kulosaaren Yhteiskoulusta. Rakastan kahvia ja kirjoja, eikä aamun metromatka tunnu koskaan oikealta ilman musiikkia. Tulevaisuuden haaveena on asua Tukholmassa tai New Yorkissa sekä lomailla vuosittain keskellä korpea."

  • Elias Pitkänen

   more

   045 232 0622
   elias.pitkanen@lukio.fi

   "Vuodenvaihteessa 18 vuotta täyttänyt lukiolainen Puolalanmäen lukiosta, Suomen Turusta. Vapaa-aika kului aikaisemmin kilpatanssin merkeissä, nyt käytän sitä pääasiassa kitaran soittamiseen, syvällisyyksien miettimiseen ja erilaisiin urheilulajeihin. Mut voi usein löytää lauleskelemasta itsekseni, mutta erityisesti tykkään kävellä ympäriinsä ja keskittyä arkielämän pieniin yksityiskohtiin. Joku päivä haluaisin päästä nauttimaan elämästä Ranskan maaseudulla öisen tähtitaivaan alla. Mulle saa tulla aina turisemaan, oli aihe sitten pieni tai iso!"

  • Ada Seppälä

   more


   ada.seppala@lukio.fi

   "19-vuotias lukiolainen Heinolasta, Hämeestä. Tykkään häärätä keittiössä ja tavata uusia ihmisiä. Tällä hetkellä opiskelen myös lääkäriksi Greyn anatomian ja Syke-sarjan avustuksella. Iloiseksi mut tekee meemit ja söpöt eläinvideot, joita toivonkin just sun mulle laittavan <3"

  • Emmi Söderholm

   more

   040 038 6293
   emmi.soderholm@lukio.fi

   "Viime kevään ylioppilas Vantaan Vaskivuoren lukiosta. Aikaani käytän järjestöhommien ohella Kampin Mäkkärissä apulaisvuoropäällikkönä. Rakastan kissoja ja inspiroivia puheita ja näkökulmia tuovaa puhumista. Haaveilen yrittäjyydestä ja ihmisten auttamisesta. Halaan pitkään ja tiukasti."

  • Lauri Vallo

   more


   lauri.vallo@lukio.fi

   "Parikymppinen nurmijärveläinen viime kevään ylioppilas. Välivuottani viettelen työskentelemällä kaupassa ja lukemalla filosofian klassikkoteoksia. Mielipuuhiini lukeutuu myös nyyhkyleffojen katselu yksin, yölliset mäkkärireissut kera kuomain, sekä kaikenlainen liikkuminen."