Liitto

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma järjestö, arkielämän helpottaja ja tehokas edunvalvoja. Noin 50 000 jäsenellään Lukiolaiset on Suomen suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva opiskelijajärjestö, jossa lukiolaiset ovat lukiolaisten asialla. SLL on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton toimija.

SLL:n tärkein tehtävä on edistää, puolustaa ja valvoa lukiolaisten etuja sekä valtakunnallisesti että paikallisella tasolla. Teemme vaikuttavaa politiikkaa niin kabineteissa kuin kaikkein pienimmissä lukioissakin. Edunvalvonnan lisäksi tarjoamme jäsenillemme mainioita valtakunnallisia ja paikallisia jäsenetuja, järjestämme innostavia tapahtumia ja koulutuksia sekä tuotamme muun muassa lukiolaisten aikakauslehti Improbaturia.

Tässä työssä meitä auttavat 11 paikallista piirijärjestöä eli aktiiviset lukiolaiset ympäri maan sekä kaikkien lukioiden opiskelijakunnat.

SLL:n toimintaa johtaa liittokokousten välillä lukiolaisista koostuva liittohallitus, joka valitaan aina marraskuussa järjestettävässä liittokokouksessa seuraavaksi vuodeksi. SLL:n arkea Töölön toimistolla pyörittävät palkatut toimihenkilöt pääsihteerin johdolla sekä liittohallituksen puheenjohtajisto.

Suomen Lukiolaisten liitto <3 piirijärjestöt

Suomen Lukiolaisten Liiton yksi suurimmista tehtävistä on piirijärjestöjen tukeminen paikallisessa työssään niin edunvalvonnassa kuin yritysyhteistyössä. Liitto tuottaa piireille erilaisia koulutuksia sekö materiaaleja, jotta toiminnan tekeminen olisi helpompaa. Liitto auttaa niin arkisissa asioissa kuin tiukemmissa keisseissä. Liiton toimistolla on yli kymmenen työntekijää sekä kolme täysipäivästä puheenjohtahaa, jotka palvelet piirijärjestöjä samallatavalla kuin yksittäisiä lukiolaisiakin.