Lukiolaisten toimisto esittäytyy: Markkinointisuunnittelija Tiia Penttinen
Tänään on Lukiolaisten uusimman vahvistuksen vuoro esitellä itsensä! Tiia työskentelee Lukiolaisten markkinointisuunnittelijana ja hänen työpöydällään on esimerkiksi jäsenhankinta, markkinointikampanjat, Koulukävijäkoulutus ja Studia. Jos Tiian kanssa viettää etäpalavereissa aikaa, on täysin mahdollista että vierailulla käy vähintään yksi Tiian neljästä kissasta!
Kuka olet ja mitä teet Lukiolaisilla?
Olen Tiia Penttinen ja työskentelen Lukiolaisilla markkinointisuunnittelijana. Mun työtehtäviin kuuluu esimerkiksi Lukiolaisten markkinointiin liittyvät hommat, kumppanuuksien luominen ja hoitaminen, jäsenhankinta ja Koulis.
Millaisia odotuksia sulla on tälle vuodelle?
Odotan todella innolla sitä, että koronatilanne jatkaa helpottumistaan ja päästään Lukiolaisilla jossain vaiheessa järjestämään etätapahtumien lisäksi ihan perinteisiä tapahtumia. Odotan myös että pääsen oppimaan entistä enemmän Lukiolaisten toiminnasta ja kehittämään omaa työnkuvani, esimerkiksi jäsenhankinnan ja analytiikan kannalta.
Miltä normaali työpäiväsi näyttää?
Työpäivät on harvoin samankaltaisia keskenään, mutta usein päivä koostuu useammasta palaverista joko työkavereiden tai ulkoisten toimijoiden kanssa. Tällä hetkellä mun työpöydällä on myös Lukiolaisten markkinointi- ja viestintätstrategia, joka vie syksyn alkuun asti ison palan työajasta. Oma aikansa menee tietenkin päivittäin myös sähköposteihin vastailussa.
Mitä on sun vahvuudet?
Työpersonaaltani olen todella rauhallinen, joten mut voi heittää oikeastaan mihin vaan tilanteeseen vaikka millaisella varoitusajalla, ja pystyn silti pitämään itseni todella rauhallisena. Oon saanut myös paljon kiitosta siitä, että oon aina valmis auttamaan työkavereita, jos omat työtehtävät antavat vaan periksi.
Koen myös että yks mun isoimmista vahvuuksista on se, että oon perusluonteeltani optimistinen realisti. En jaksa jäädä tuskastelemaan liikaa vastoinkäymisiä, vaan otan mokista ja virheistä opiksi ja siirryn sitten hyvin nopeasti eteenpäin. Rauhallisuus yhdistettynä optimistisuuteen tarkoittaa myös sitä, että en lannistu helposti ja jaksan olla aika itsepäinen jos vaan uskon että homma on mahdollista saada maaliin.
Koronakriisi jyllää yhä ja vaikuttaa työskentelyysi Lukiolaisilla. Miten tämä vaikuttaa fiiliksiisi? Kuinka etätyöt sujuvat?
Aloitin Lukiolaisilla vasta kaksi kuukautta sitten, eli uuden työn aloitus tapahtui täysin etänä. Se jännitti todella paljon ja hetken jo stressasinkin, että voiko uuteen työyhteisöön päästä sisään näin etäaikana. Hommat on kuitenkin lähteny rullaamaan todella hyvin, joten etäily ei ainakaan työn alottamiseen vaikuttanut liikaa.
Jotkut työtehtävät on helpompi hoitaa täysin omassa rauhassa keskeytyksettä, joten joissain tilanteissa etätöiden tekeminen on ollut vaan iso plussa. Toki välillä turhauttaa, kun ei voi nopeasti vaan huikata vieressä istuvalle työkaverille nopeasti jotain kysymystä, vaan pitää siirtyä Slackiin tai sähköpostiin.
Näetkö, että etätyöskentely on tuonut jotain hyvää?
Ehdottomasti! Musta on todella hyvä että etätyöskentely on nykyään pakon edessä monissa työpaikoissa normitilanne, ja toivonkin että mahdollisuus etätöihin on tulevaisuudessakin. Etätyöt antaa monelle ihmiselle enemmän vapautta ja joustoa omaan elämään, ja itsekin kahden kaupungin väliä suhaavana arvostan sitä, että voin tehdä töitä satunnaisesti myös muualta kuin Helsingistä.
Millainen Lukiolaiset on työpaikkana?
Näin kahden kuukauden jälkeen voisin syvällä kokemuksen rintaäänellä sanoa, että Lukiolaiset on aika uniikki paikka olla töissä. On upeaa päästä tekemään töitä ihmisten kanssa, joilla on niin erilaista osaamista ja ammattitaitoa, joten itsekin pääsee oppimaan joka päivä jotain uutta.
Työpäivistä ei myöskään koskaan puutu naurua, mutta jos joku asia harmittaa tai ärsyttää, niin ei tarvitse myöskään pelätä että ei löytyisi työkaveria joka jaksaa kuunnella!
Sitten paljastetaan jotain henkilökohtaista:
Mikä on sun salainen pahe?
Mä oon se ihmistyyppi, joka googlettaa aivan kaiken! Jos tulee eteen mitään sellaista, mistä en tiedä mielestäni tarpeeksi tai joku kysyy asiaa, johon kenelläkään ei ole vastausta, niin olen samantien Googlessa iskemässä hakukenttään tekstiä. Kaverit kuittaileekin mulle siitä, että kenenkään mun kanssa aikaa viettävän ei tarvitse käyttää itse Google – mä hoidan sen kaikkien puolesta!