Lukiolaisten toimisto esittäytyy: Järjestösuunnittelija Sanni Salmenoja
Seuraavana toimistomme esittelyssä on tiimimme ilopilleri Sanni Salmenoja. Järjestösuunnittelijana Sannin työpöydälle sijoittuvat monipuoliset tapahtumat ja aktiivitoiminnat, kuten myös vuosittaisen liittokokouksen järjestäminen. Tutustu tästä lisää Sanniin ja hänen työtehtäviinsä.
Kuka olet ja mitä teet Lukiolaisilla?
Olen Sanni Salmenoja, teen Lukiolaisilla järjestöpuolella duunia nimikkeellä järjestösuunnittelija. Vastuualueina Lukiolaisten aktiivitoiminta (piiri- ja jäsenjärjestöt), tapahtumatuontanto, hallintoasiat sekä Lukiolaisten liittokokous.
Miltä normaali työpäiväsi näyttää?
Normaali työpäivä? Mitäs se semmonen tarkoittaa? Tuntuu, että jokainen työpäivä on lukiolaisilla erilainen ja aika spesiaali! 😀
MUTTA! Jos mitään tapahtumaa ei juuri ole tulossa, johon valmistautua, niin työpäivän aloitan usein sähköpostien lukaisulla. Työpäivän aikana myös aikataulutan seuraavia työtehtäviä ja priorisoin tehtäviäni tarpeen mukaan. Lisäksi päivät täyttyy palavereista ja asioiden työstämisestä. Parasta työpäivissäni on se, että pääsen melkein päivittäin olemaan yhteydessä meidän toimijoiden kanssa.
Mitä on sun vahvuudet?
Oon ite sitä mieltä, että mun yleisiä vahvuuksia on heittäytyminen, ihmisten kohtaaminen, joustavuus ja empatia. Työkamut on usein sanonut, et vaikka tietävät mulla olevan kiire ja paljon hommaa, niin hymy ja hassuttelu ei ole loppunut (Ihanasti sanottu btw, ite sitä ei aina ajattele). Lisäksi oon ihan superhyvä nauramaan itselleni.
Ajattelen myös niin, että jokainen uusi tilanne tuo itsestä esiin uusia vahvuuksia. Esimerkiksi tanssitunneilla oon se tyyppi, joka muistaa koreografian tosi hyvin!
Aloitit työsi Lukiolaisilla koronakriisin keskellä keväällä, millaista se oli?
Jännittävää tietenkin. Eipä kukaan tainnut työhaastattelussa kysyä, millainen etätyöntekijä olen! Onkin ollut aikamoinen matka sen selvittämiseen. Onneksi työssä on ollut työyhteisön ja johdon tuki, ettei yksin asioita tarvinnut pähkäillä. Jännitystä toki tapahtumien ja toiminnan kohdalla on tietty lisännyt myös viranomaisten rajoitustoimenpiteiden seuraaminen .
Etätyöstä etukäteen jännitin sitä, että miten pääsee mukaan työyhteisöön. Se ei kuulostanut ainakaan helpolta hommalta, mutta jo todella aikaisin tunsin päässeeni osaksi Lukiolaisten toimareita. Hieno juttu edelleen on se, etten vieläkään voi sanoa tietäväni kaikista kaikkea, vaan joka viikko pääsee yllättymään porukan monipuolisuudesta.
Miten etätyöt sujuvat?
Etätyöt sujuvat välillä paremmin ja välillä huonommin. Kotona itseltä unohtuu helposti työn tauotus. Toimistolla tauot tulevat melkeenpä luonnostaan: haen kahvia, käyn morottamassa työkamua, käyn vessassa.. Kotona samaa luonnollisuutta on ollut haastavaa tavoittaa. Myös etätöissä oman työympäristön kehittäminen on auttanut asiaa. Nyt tiedostan jo monta paikkaa pienestä yksiöstäni, missä työnteko onnistuu paremmin, missä huonommin.
Onko etätyöskentely tuonut jotain hyvää?
Etätyöskentely on opettanut olemaan armollisempi itselleni. Sitä pidän erittäin hyvänä puolena. Suosittelisin muillekin miettimään uudestaan omia odotuksia omasta työnteosta silloin kun työympäristö muuttuu selvästi.
Millainen Lukiolaiset on työpaikkana?
Työpaikkana Lukiolaiset on näin puolen vuoden kokemuksella tosi ihana! Oon työntekijänä saanut hyvää johtamista, upeita työystäviä ja vielä sopivan haastavaa työtä, jonka jälkeen on kokenut kehittyvänsä. Enkä varmasti työn kaikkia puolia ole mitenkään päässyt vielä näkemään, joten sitä innolla odotan.
Mitä sä teet nollataksesi?
Ennen liittokokousta kiireen keskellä huomasin, että miten tärkeää työstä palautuminen on. Työpäivän aikana tauot on paras juttu, miten saa nollattua. On se tauko sitten täynnä naurua tai itkua tai itkunaurua, niin se jos mikä nollaa aika hyvin. Eli vastaan siten, että meen metsästämään jotain naurun aihetta ja henkilöä joka myös ois valmis nauramaan!