Ehdokkaat lukiolaisten puolella

Hei eduskuntavaaliehdokas!

Jos pääset kevään vaaleissa läpi, haluaisitko olla eduskunnassa lukiolaisten puolella? Puolustaa laadukasta koulutusta, edistää nuorten hyvinvointia ja parempia mahdollisuuksia saada oppimisen tukea?

Voit osoittaa tukesi lukiolaisille täyttämällä sivun alalaidassa olevan lomakkeen 30.3.2023 mennessä.

Mitä lukiolaisten puolella oleminen tarkoittaa? Voit sanoa olevasi lukiolaisten puolella, jos…

  1. Haluat edistää nuorille parempia mielenterveyspalveluita ja huomioida nuorten hyvinvoinnin edistämisen kaikessa poliittisessa päätöksenteossa.
  2. Haluat edistää lukiolaisille parempia mahdollisuuksia saada erityisopetusta ja oppimisen tukea.
  3. Haluat edistää kestävää rahoitusta lukiokoulutukselle.

Voit myös tutustua Lukiolaisten tarkempiin tavoitteisiin osoitteessa lukio.fi/eduskuntavaalit. Lomakkeen täyttäminen ei edellytä sitoutumista Lukiolaisten muihin tavoitteisiin.

Lukiolainen! Voit tutustua lukiolaisten puolella oleviin ehdokkaisiin tällä sivulla. Ehdokkaita voi filtteröidä puolueen ja vaalipiirin perusteella.

Ehdokkaat

Leena Saarela
Pirkanmaa Vasemmistoliitto
Hei, olen 58-vuotias sairaanhoitaja ja työskentelen Tampereella Acutan päivystyksessä. Asun Sastamalassa ja olen Sastamalan kaupunginvaltuutettu ja -hallituksen jäsen, Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuutettu ja tulevaisuus- ja strategiavaliokunnan jäsen sekä Vasemmistoliiton puoluevaltuuston ja Pirkanmaan vasemmiston piirihallituksen jäsen.

Olen eduskuntavaaleissa ehdokkaana, koska haluan olla rakentamassa oikeudenmukaista ja turvallista Suomea ja hyvän elämisen mahdollisuuksia. Ihmisten hyvinvoinnin sekä tasa-arvon turvaaminen ja vahvistaminen, toimeentulon lisääminen ja eriarvoisuuden vähentäminen ovat asioita, joita puolustan.

Olen lukiolaisten eduskuntavaalitavoitteiden puolella. Nuorten hyvinvointia ja mielenterveyttä pitää tukea ja tarjota matalan kynnyksen palveluja. Oppimisen tuki on laitettava kuntoon, koulutukseen on panostettava ja opintotukia on korotettava.

Haluan, että kaikilla on yhdenvertainen oikeus julkisesti tuotettuihin palveluihin, koulutukseen, sosiaali- ja terveydenhuoltoon, työhön, turvaan ja riittävään toimeentuloon.
Liban Sheikh
Pirkanmaa Vasemmistoliitto
Hei! Olen Liban, tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja opiskelija. Työskentelen tällä hetkellä ammattiliitolla järjestötoiminnan ja työsuhteiden asiantuntijana Etelä-Suomessa.

Taustani on yhdenvertaisuusaktivismissa sekä opiskelija- ja nuorisotoiminnassa. Omaan useamman vuoden kokemuksen Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan (TREY) edustajistossa toimimisesta sekä nuorisopolitiikasta muun muassa valtakunnallisen punavihreän nuorisojärjestön, Vasemmistonuorten, entisenä liittopuheenjohtajana.

Olen ehdolla eduskuntavaaleissa 2023. Olen ehdolla näissä vaaleissa, sillä haluan olla rakentamassa Suomea ilman köyhyyttä, syrjintää tai sosiaalista epäoikeudenmukaisuutta.

Haluan yhteiskunnan, jossa sen kaikki jäsenet pärjäävät taustasta ja yhteiskuntaluokasta riippumatta. Yhteiskunnan, jossa yhteiset resurssit ja hyvinvointi jakautuu paremmin ja, jossa panostetaan nuorten ja opiskelijoiden jaksamiseen sekä mielenterveyteen. Yhteiskunnan, jossa puolustetaan ihmisten ja eläinten oikeuksia sekä tehdään määrätietoista työtä luontokadon ja ympäristökriisin hillitsemiseksi.
Liban.fi
Katja Kotalampi
Pirkanmaa Vasemmistoliitto
Olen 34-vuotias ympäristöteknologian insinööri, jonka koulutuksen alkutaipaleeseen on kuulunut myös lukiokoulutus.

Haluan varmistaa, että koulutukseen panostetaan tulevaisuudessakin riittävästi, jotta voimme turvata laadukkaan opiskelun. Opiskelun tukipalvelut tulee saada kuntoon ja kaikkien saataville, ettei kukaan jää ongelmiensa kanssa yksin. Tarvitsemme myös tähän resursseja ja parempaa yhteistyötä hyvinvointialueiden kanssa. Hyvinvointivaltion tulee tukea kaikkia, ei harvoja. Ajan myös kunnianhimoista ympäristö- ja ilmastopolitiikkaa.
instagram.com/katja.kotalampi/
Katariina Aakus
Pirkanmaa Vasemmistoliitto
Moikka! Olen 26-vuotias eläinoikeus- JS vammaisaktivisti sekä intersektionaalinen feministi. Koulutuksen, tieteen ja kulttuurin tukeminen ovat minulle tärkeitä.
instagram.com/katariina.aakus
Lauri Lindén
Pirkanmaa Vasemmistoliitto
Olen 21-vuotias Helsingistä Tampereelle muuttanut yhteiskuntatutkimuksen opiskelija. Sukupolveni edustajana haluan rakentaa parempaa maailmaa pitkäjäänteisesti. Eduskuntavaaleissa se tarkoittaa ennen kaikkea aidosti kunnianhimoista ilmastopolitiikkaa ja vankkumatonta hyvinvointiyhteiskunnan puolustamista. Hyvinvointi ja toiveikas tulevaisuus kuuluu ihan jokaiselle meistä.
twitter.com/lauri_linden
Selmi Holopainen
Pirkanmaa Vasemmistoliitto
Olen Selmi, Vasemmisto-opiskelijoiden puheenjohtaja ja toisen asteen koulutuksesta vastaava opetusministerin erityisavustaja. Opiskelen valtiotieteitä viidettä vuotta. Kävin itse lukion vuosina 2015-2018.

Tärkeimmät vaaliteemani ovat moderni koulutuspolitiikka, kunnianhimoinen ilmasto- ja luontopolitiikka Suomessa ja maailmalla sekä feministinen sosiaaliturva, johon kuuluu perustulo. Hyvinvointi syntyy toisistamme ja ympäristöstämme huolehtimalla - tähän kuuluvat muun muassa yhdenvertaiset kouluttautumismahdollisuudet, turvattu toimeentulo ja ilmastotietoinen politiikka.
selmi2023.fi

Ilmoittaudu mukaan!

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt Ehdokkaat lukiolaisten puolella -sivuston tietosuojaselosteen. Tietosuojaseloste löytyy osoitteesta lukio.fi/tietosuoja.

Lomakkeella otetaan ilmoittautumisia vastaan to 30.3.2023 saakka.

Mikäli havaitset ongelman tai tarvitset apua, ole yhteydessä Aliisa Toivaseen (aliisa.toivanen@lukio.fi, 050 395 5334).

Huom! Sähköpostiosoitteita ei julkaista, vaan ne tulevat ainoastaan Suomen Lukiolaisten Liiton tietoon.


    Kuvan tulee olla tunnistettava, suora ja edestäpäin otettu kasvokuva. Kuvassa ei saa olla tekstiä.
    Sallitut tiedostotyypit .jpeg .jpg.
    Sopiva koko on 890x600px eli vaakakuva – pystykuvassa kasvot saattavat rajautua ulos.