Suomen Lukiolaisten Liiton hybridiliittokokous kerää 260 lukiolaista Helsinkiin 5.–7.11.

Järjestön tiedotteet Uutiset Yleinen

260 lukiolaista ympäri maan osallistuu Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokoukseen, joka järjestetään läsnä ja etäyhteyksillä Helsingissä Original Sokos Hotel Presidentin auditoriossa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna 5.–7.11. Viikonlopun aikana valitaan Lukiolaisille uusi puheenjohtajisto ja liittohallitus sekä päätetään liiton tulevan vuoden linjoista. Käsittelyssä on muun muassa liiton kestävän kehityksen suunnitelma vuosille 2022–2024.

Lukiolaisten tahtotilana on järjestää turvallinen liittokokous, jossa osallisuus ja jäsendemokratia toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Liittokokouksen aikana nuoret pääsevät keskustelemaan lukioelämää koskevista asioista, äänestämään ensi vuoden linjoista ja luottamustoimijoista sekä oppimaan vaikuttamisesta. Edelleen vallitseva pandemiatilanne on otettu vakavasti huomioon kokouksen järjestelyissä. Kaikista osallistujista etäosallistujia on noin 10.

Liittohallitukseen on tänäkin vuonna ehdolla useita lukiolaisia. Liiton puheenjohtajaksi ovat 2.11. mennessä asettuneet ehdolle Mikko Jaskari (Härmän lukio, Härmä), Lukas Virtala (Ressun lukio, Helsinki). Varapuheenjohtajaksi ehdolla ovat Eevi Kirsilä (Pietarsaaren lukio, Pietarsaari), Niko Kivinen (Kannaksen lukio, Lahti), Emmiina Kuisma (Joensuun Lyseon lukio, Joensuu), Ella Siltanen (Lahden yhteiskoulun lukio, Lahti), Vilhelm Vähäsilta (Puolalanmäen lukio, Turku) ja Roosa Ylinampa (Pietarsaaren lukio, Pietarsaari).

Liittohallitukseen ovat 2.11. mennessä asettuneet ehdolle seuraavat henkilöt:
Edit Euro, Puolalanmäen lukio, Turku
Saska Kolehmainen, Ressun lukio, Helsinki
Akseli Köngäs, Oulun lyseon lukio, Oulu
Lotta Liuhamo, Tampereen yhteiskoulun lukio, Tampere
Ella Lundson, Vieremän lukio, Vieremä
Camilla Matikainen, Joensuun lyseon lukio, Joensuu
Taru Nekkula, Kuusankosken lukio, Kuusankoski
Aleksi Peltosaari, Tampereen yliopiston normaalikoulun lukio, Tampere
Hugo Pylkkö, Salon lukio, Salo
Santeri Tiainen, Mäntsälän lukio, Mäntsälä
Netta Varonen, Vaskivuoren musiikkilukio, Vantaa
Milla Vosõkovski, Schildtin lukio, Jyväskylä

Toimittajat ovat tervetulleita tapaamaan lukiolaisia liittokokoukseen Original Sokos Hotel Presidentille (Eteläinen Rautatienkatu 4, 00100 Helsinki) perjantaina 5.11. ja sunnuntaina 7.11. klo 13.00–14.00 välisenä aikana.

Liittokokouksessa käsiteltävät asiakirjat sekä lisätietoja vuoden 2022 ehdokkaista luottamustoimiin löydät verkkosivuiltamme lukio.fi/liittokokous.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Pääsihteeri Matti Mannonen
p. 040 828 6258, matti.mannonen@lukio.fi

Viestinnän asiantuntija Netta Huuskonen
p. 050 552 0096, netta.huuskonen@lukio.fi

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.