Vuoden 2023 Lukiolaisstipendi Hausjärven lukiolle

Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Helsingin Messukeskus myönsivät 2 000 euron arvoisen lukiolaissstipendin tänä vuonna Hausjärven lukiolle. Vuonna 2023 stipendin myöntöperusteiden keskiössä olivat opiskelijalähtöisesti koulussa tehdyt kestävyysinnovaatiot.

Lukiolaisstipendin tarkoituksena on palkita ansioituneita lukiolaisia, jotka ovat edistäneet taloudellisesti tai ekologisesti kestävää lukiotoimintaa. Stipendin 2 000 euron arvoisen palkintosumman lahjoitti Suomen Messusäätiö.

Tänä vuonna stipendi myönnettiin Hausjärven lukiolle. Hausjärven lukio on panostanut viihtyvyyteen järjestämällä talkoovoimin yhteisiä ilmaisia aktiviteetteja, kuten lautapeli-iltoja, vaellusviikonloppuja ja urheilutapahtumista. Huolehtimalla opiskelijoiden henkisestä jaksamisesta sekä tasapainottamalla opiskelua ja palautumista Hausjärven lukiossa on onnistuttu myös saavuttamaan hyviä oppimistuloksia. Tapahtumien järjestelyissä on huomioitu niiden ekologisuus kestävyys niin ruoan, liikkumisen kuin yhteistyökumppanien valitsemisen kannalta.

“Tämä on iso voitto meidän lukiollemme ja hieno osoitus kaikille pienille lukioille ympäri Suomea. Pienet lukiot voivat kääntää pienuuden voimavaraksi heikkouden sijaan”, kolmannen vuosikurssin opiskelija Minttu Härkönen hehkuttaa. 

“On hienoa, miten arvostetaan ja tuetaan lukioyhteisöä, joka asettaa nuorten henkisen hyvinvoinnin etusijalle. Me tehtiin tämä porukkana yhdessä”, lukion opiskelijakunnan ohjaava opettaja Robert Hakamo kiteyttää.

Stipendin saajasta päätti Suomen Lukiolaisten Liiton ja Helsingin Messukeskuksen edustajista koottu raati hakemusten perusteella. Raati oli erityisen vakuuttunut siitä, kuinka monipuolisesti Hausjärven lukio on pystynyt huomioimaan kestävyyttä arjessaan, vaikka lukioyhteisö koostuu alle sadasta henkilöstä.

“Hausjärven lukion hakemuksessa korostui, miten pienikin toimija voi saada isoja muutoksia aikaan olemalla kekseliäs ja puhaltamalla yhteen hiileen. Toimeen tarttuminen ja positiivinen asenne vievät pitkälle”, Suomen Lukiolaisten Liiton varapuheenjohtaja Patrik Wilska kertoo.

Stipendin saaja julkistettiin Studia-messuilla Messukeskuksessa tiistaina 28.11.2023. Stipendin vastaanottivat opiskelijat Joni Kareinen, Minttu Härkönen, Justus Rantanen ja Julius Tusa sekä lukion opiskelijakunnan ohjaava opettaja Robert Hakamo.

Kuva: Anna Autio

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Suomen Lukiolaisten Liiton markkinoinnin asiantuntija Hanna Hämäläinen (hanna.hamalainen@lukio.fi, puh. 050 512 9934)

 

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.