Kevään ylioppilaskokeet alkavat: näiden vinkkien avulla ehdit vielä valmistautua

Uutiset Yleinen

Kevään ylioppilaskokeisiin on ilmoittautunut yli 46 000 kokelasta, ja monelle lukiolaiselle käsillä on lukiourakan viimeinen ja ehkä tärkein rutistus.

Me Lukiolaisten Liitossa tiedämme, että kirjoitukset on monelle lukioajan jännittävimpiä tilanteita. Ehkä takana on jo iso luku-urakka, tai ehkä opiskelu ei ole vielä onnistunut suunnitelmien mukaan. Oli tilanteesi mikä vain, me toivomme, että jokainen saisi puserrettua oman parhaansa koetilanteessa. Muista, että herkulliset eväät, lepo ja pieni kertaus saavat yleensä aivot raksuttamaan paremmin.

Meidän lisäksi Yle Abitreenit on tukenasi koko kirjoitusten ajan. Abitreenien sivuilla on paljon erityisesti ylioppilaskokeisiin valmistavaa kertausmateriaalia. Ennen kevään kokeita ehdit vielä tehdä eri aineiden pistareita, lukea sensoreiden oppiainekohtaiset täsmävinkit sekä harjoitella englannin kuunteluita eritasoisilla tehtävillä.

Lisäksi koepäivinä kello 18 Yle Areenasta on katsottavissa myös suorat koelähetykset, joissa oppiaineen opettaja ja YTL:n sensori sekä kokeen tehnyt abi käyvät päivän koetta tehtävä tehtävältä läpi juontaja Inkeri Alatalon johdolla.

Ylioppilaskoelähetysten seuraaminen kannattaa – tätä mieltä on tuore ylioppilas Lukas Virtala, joka itsekin vieraili lähetyksessä viime syksynä.

“Abitreenien koelähetykset ovat konseptina erinomainen. Mennyt yo-koe pohdituttaa aina lukiolaisia, joten on mahtavaa, että sen käsittelyyn saa tukea Abitreenien lähetyksistä. Itse olen seurannut useita lähetyksiä ja saanut niistä paljon selkeyttä ja mielenrauhaa päivän kokeisiin liittyen. Myös lähetyksessä vierailu oli suorastaan unohtumaton kokemus!”, kertoo Lukas Virtala.

Jokaisella abilla on mahdollisuus lähettää oma kysymyksensä päivän kokeesta sensorille ennen lähetystä Abitreenien sivuilla aukeavan lomakkeen kautta. Illan lähetyksen katsomalla saat tietää, miten kokeesi meni ja mitä täydellisiin vastauksiin vaadittiin. Abitreenien sivuilta löydät koepäivänä myös kaikki yo-kokeet ja hyvän vastauksen piirteet.

Kevään lähetykset Yle Areenassa klo 18:

Ti 15.3. Äidinkieli ja kirjallisuus, lukutaidon koe
Ma 21.3. Englanti, pitkä oppimäärä
Ke 23.3. Matematiikka, lyhyt ja pitkä oppimäärä
Pe 25.3. Terveystieto, yhteiskuntaoppi ja kemia
Ma 28.3. Ruotsi, keskipitkä ja pitkä oppimäärä
Ke 30.3. Psykologia, fysiikka, historia

Lukiolaiset ja Abitreenit toivottavat valtavasti tsemppiä kaikille kirjoituksiin osallistujille! Te pystytte siihen, me uskomme teihin <3