Onnittelut, lukiolainen – tervetuloa opiskelijaelämään!

Opiskelijapalvelutiedotteet Uutiset

Kesäloma on vasta alussa, mutta tuleva syksy on tänään monen mielessä. Lukiolaisuus on ainutlaatuinen vaihe, ensimmäistä kertaa olet virallisesti opiskelija! Sen lisäksi, että opiskelija kuulostaa oppilasta siistimmältä, se muuttaa paljon. Tässä siis muutama juttu, joista sinä ja sadattuhannet muut ovat lukioaikana innostuneet!

Virallisesti hauska ja halpa opiskelijaelämä

Jokaisella lukiolaisella on mahdollisuus edullisempaan lukiolaiselämään – voit hankkia elämäsi ensimmäisen opiskelijakortin! Liity joukkoon täällä ja saat kortin, Frankin opiskelija-alennukset sekä muut Lukiolaisten jäsenedut käyttöösi heti lukion alussa.

Osa lukiolaisista on oikeutettu opintotukeen

Toisen asteen opiskelijat, siis myös lukiolaiset, ovat opintotuen piirissä. Moni asia vaikuttaa siihen, saatko tukea – esimerkiksi se, missä ja kenen kanssa asut, ja paljonko sinä tai huoltajasi tienaavat. Tsekkaa siis Kelan sivuilta, saatko myös rahallista tukea opiskeluun!

Legendaariset lukioperinteet

Alakoulusta lähtien monet meistä ovat keränneet karkkeja iloisina huutavilta abeilta. Penkkareihin on aikaa enää muutama vuosi! Väliin kuitenkin mahtuu paljon: ryhmäytymispäivät, uudet kaverit, retket, wanhojen tanssit, abiristeily tai -matka, lukiobileet, kesälomat… Niistä otetaan kaikki irti ja muistoille nauretaan pitkään! Lukioaikaa moni jää kaipaamaan.

Help, sos, wat – miten asiat toimii?

Lukioajan alku herättää paljon kysymyksiä, ja kaikkeen ei valmista vastausta olekaan. Kaverit, opot ja opet voivat tietysti auttaa, mutta myös Suomen Lukiolaisten Liitossa halutaan olla avuksi! Lisää siis snäpissä @kysylukiosta ja kysy mitä mieleen juolahtaa – tavalliset lukiolaiset ovat linjoilla. Tsekkaa myös kysylukiolaiselta.fi, jonne olemme koonneet lukioelämän kuumimmat kyssärit. Ei hätää, apua löytyy aina!

Seuraa Lukiolaisia somessa!

Lukiolaisten arjen ja juhlan hetket kootaan somessa hashtagin #lukiolaiset taakse. Löydät meidät Snäpistä, Instagramista ja Twitteristä @Lukiolaiset!

Mahtavaa kesäloman jatkoa – älä unohda liittyä!
Lukiolaisten tiimi / Niko

Penkkarien ja vanhojen kuvakilpailujen voittajakuvat 2017.

Bannerikuva: Aaro Tarvainen // Alempi kuva: penkkari- ja vanhojen kuvakisat 2017