Liittyminen, jäsenyys ja eroaminen

Mihin asti jäsenyys ja opiskelijakortti ovat voimassa?

Tällä hetkellä voit liittyä lukuvuoden 2020-2021 jäseneksi. Tällöin jäsenyys ja opiskelijakortti on voimassa 30.9.2021 asti. Huom! Aikavälillä 8.6.-31.7.2020 liittyneiden jäsenten kortti toimitetaan elokuun aikana ja Frank App tulee käyttöön 1.8.2020.

Jos olet liittynyt jäseneksi ennen 8.6.2020, jäsenyys ja opiskelijakortti ovat voimassa 30.9.2020 asti. Frank App ja HSL-etu ovat voimassa kuitenkin vain 30.8.2020 asti.

Liityin jäseneksi mutta en ole saanut laskua tai opiskelijakorttia.

Fyysinen opiskelijakortti lähtee tuotantoon ja Frank App aktivoituu, kun lasku on maksettu. Jos et muista saaneesi laskua, kannattaa tarkistaa sähköpostin roskapostikansio.

Jos olet maksanut korttilaskun (25€ tai 34€), eikä kortti ole kolmen viikon kuluessa saapunut, otathan yhteyttä jäsenpalveluun. Jos laskusi summa on 20€, kyseessä on pelkkä digitaalinen opiskelijakortti Frank App. Katso lisää Frank Appin käyttöönotosta sen omasta sivupalkista. Voi lisätä muovisen kortin tilaukseesi laittamalla meille viestiä osoitteeseen toimisto@lukio.fi.

Jatkan lukiota neljännelle vuodelle, voinko jatkaa jäsenenä?

Voit! Lähetä meille opintotodistus lukio-opintojen jatkumisesta osoitteeseen toimisto@lukio.fi, niin lähetämme laskun jäsenyydestä. Todistukseksi kelpaa koulun leimalla varustettu paperinen todistus tai kuvakaappaus Wilman tai vastaavan järjestelmän etusivulta. Tarkistathan, että todistuksessa näkyy nimesi ja lukion nimi.

ISIC-kortin omistajille lähetämme lisäksi kolmen euron laskun ISIC-ominaisuuden jatkamisesta.

Miten liityn jäseneksi?

Jäseneksi voit liittyä täällä. Liittymiseen tarvitset kasvokuvan ja opiskelijatodistuksen. Lukiolta saatu hyväksymiskirje kelpaa todistukseksi!

Jos et halua täyttää sähköistä liittymislomaketta, voit pyytää lukioltasi paperisen liittymislomakkeen ja lähettää sen täytettynä meille. Liittyminen on mahdollista myös Seppälän koulukuvien tai Kuvaverkon koulukuvatilauksen yhteydessä. Huom! Voit liittyä jäseneksi missä vaiheessa vuotta tahansa, mutta opiskelijakorttien ja lukuvuositarrojen postitus on vuosittain tauolla noin kesäkuun alusta heinäkuun loppuun. Jäsenyyden hinta on aina sama ajankohdasta riippumatta.

Vaihto-oppilaat voivat liittyä laittamalla meille sähköpostia osoitteeseen toimisto@lukio.fi!

Kuka voi liittyä?

Lukiolaisten jäseneksi voi liittyä kuka tahansa päätoimisesti suomalaisessa lukiossa opiskeleva henkilö. Päätoimisen lukio-opiskelun kriteerit löydät täältä. Kortillinen jäsen on oikeutettu valtakunnalliseen opiskelijakorttiin ja kaikkiin Lukiolaisten jäsenetuihin. Ei-päätoiminen lukio-opiskelija voi liittyä kortittomaksi jäseneksi lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen toimisto@lukio.fi. Kortiton jäsen ei ole oikeutettu opiskelijakorttiin, mutta saa esimerkiksi äänioikeuden Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokouksessa.

Olen aikuislukiossa, voinko liittyä jäseneksi?

Voit! Lukio-opintojen pitää kuitenkin olla päätoimisia, varmista siis että opintosi täyttävät Kelan päätoimisuuden kriteerit. Liittymisen yhteydessä tulee liittää mukaan kirjallinen todistus opintojen päätoimisuudesta.

Mitä jäsenyys maksaa ja kuuluuko opiskelijakortti hintaan?

Jäsenyyden hinta on 20 euroa lukuvuodessa. Digitaalinen opiskelijakortti toimii Frank App-sovelluksessa ja kuuluu hintaan! Halutessasi voit liittymisen yhteydessä tilata myös muovisen opiskelijakortin tai kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin. Voit siis valita seuraavista:

• Pelkkä digitaalinen opiskelijakortti (jäsenmaksu 20€)
  • Digitaalinen ja muovinen opiskelijakortti (jäsenmaksu 20€ + kortin painatuskulut 5€)
  • Digitaalinen ja kansainvälinen opiskelijakortti (jäsenmaksu 20€ + painatuskulut 5€ + ISIC-lisenssi 9€)

Miten jäsenyys uusitaan?

Lukio-opintojaan jatkavat jäsenet saavat vuosittain kesäkuussa kotiinsa jäsenmaksulaskun, jonka maksaneille lähetetään lukuvuositarra elokuussa. Lukuvuositarra liimataan opiskelijakortin voimassaolo-kohdan päälle, jolloin opiskelijakortin voimassaolo jatkuu seuraavan lukuvuoden ajan.

Olen lähdössä vaihtoon, voinko laittaa jäsenyyden tauolle?

Voit jatkaa jäsenyyttäsi vaihtovuoden ajan tai laittaa sen tauolle, jolloin mitätöimme laskusi mutta emme poista tietojasi. Jäsenyyden jatkaminen onnistuu jäsenmaksulaskun maksamalla. Jos haluat laittaa jäsenyyden tauolle, lähetä meille sähköpostia ja kerro viestissä nimesi, lukiosi ja syntymäaikasi. Huomaathan, että jos laitat jäsenyyden tauolle, jäsenyys ei ole voimassa vaihdon jälkeisenä keväänä tai kesänä, sillä seuraavan lukuvuoden jäsenyys astuu voimaan aina vasta elokuussa.

Miten lopetan jäsenyyteni?

Voit ilmoittaa erosta meille chatissa, sähköpostilla (toimisto@lukio.fi) tai puhelimitse. Mitätöimme tällöin avoimet laskusi ja jäsenyys päättyy 1.10. alkaen. Jo maksettuja jäsenmaksuja emme pääsääntöisesti palauta. Muistathan ilmoittaa viestissä syntymäaikasi ja lukiosi nimen.

Huom! Jos olemme lähettäneet jäsenmaksulaskun, muistathan ilmoittaa eroamisestasi, sillä muuten lähetämme 5€ muistutuslaskun, mikäli laskun eräpäivä ylittyy.