Turvapaikanhakijanuoret-hankkeen projektikoordinaattoriksi Joel Linnainmäki ja projektisihteeriksi Nina Huhtinen

Järjestön tiedotteet Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liiton Turvapaikanhakijanuoret-hankkeen uudeksi projektikoordinaattoriksi on valittu Joel Linnainmäki. Linnainmäki on aiemmin työskennellyt muun muassa Kirkon Ulkomaanavun projektipäällikkönä ja kehitysministerin erityisavustajana sekä toiminut Allianssin kansainvälisen nuorisopolitiikan ryhmän varapuheenjohtajana ja YK-nuorisodelegaattina.

Linnainmäki ryhtyy luotsaamaan hyvässä vauhdissa olevaa hanketta suurella innostuksella.

“Hankkeen vapaaehtoisten energia on ollut käsinkosketeltavaa. Nuoret ovat kovia tekijöitä. On mahtavaa päästä tukemaan heitä tärkeässä yhteisessä hankkeessa. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan tekemään”, toteaa Joel Linnainmäki.

Projektisihteeriksi toteuttamaan hanketta erityisesti Tampereen seudulla valittiin Nina Huhtinen. Huhtinen opiskelee Tampereen yliopistossa ja on aiemmin työskennellyt muun muassa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan projektisihteerinä ja Suomen Pakolaisavun korkeakouluharjoittelijana. Huhtisella on lisäksi kokemusta yhdessä turvapaikanhakijoiden kanssa toteutetuista projekteista.

“Odotan innolla vapaaehtoistoiminnan koordinoimista osana tärkeää hanketta ja innostavan porukan kanssa. Juuri tämänkaltaista ruohonjuuritason toimintaa erityisesti nuorille kaivataan niin Tampereella kuin muuallakin”, sanoo Nina Huhtinen.

Hakijoita molempiin tehtäviin tuli runsaasti ja taso oli todella korkea.

“Olemme hurjan iloisia, että Suomen Lukiolaisten Liitto työpaikkana kiinnostaa monenlaisia osaavia ihmisiä! Joelista ja Ninasta saamme timanttisen työparin viemään tärkeää hanketta eteenpäin”, iloitsee SLL:n puheenjohtaja Pietu Heiskanen.

Suomen Lukiolaisten Liitto toteuttaa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa turvapaikanhakijanuoret-hanketta yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin kanssa. Hanke starttasi vuoden 2016 alussa ja jatkuu vuoden 2017 loppuun saakka. Hankkeessa lukiolaiset ja muut samanikäiset nuoret suunnittelevat ja toteuttavat viikoittaista harrastustoimintaa yhdessä noin 15–20-vuotiaiden turvapaikanhakijanuorten kanssa.

Linnainmäki ja Huhtinen aloittivat työt 6.2.2017.

Lisätietoja:
Saara Hyrkkö
pääsihteeri
040 719 7604
saara.hyrkko@lukio.fi