Tule mukaan muuttamaan lukiota: LUKIOHACKATHON 2017

Uutiset Vaikuttaminen

Tänä syksynä on ainutlaatuinen mahdollisuus vaikuttaa siihen, miltä tulevaisuuden lukio näyttää. Hallitus on käynnistänyt lukiouudistuksen, johon me haluamme nyt tuoda vahvasti opiskelijoiden äänen mukaan.

Lukiohackathon on ideakilpailu, johon kuka tahansa ysiluokkalainen tai lukiolainen voi osallistua. Parhaat ideat valitaan jatkoon ja lisäksi niille kootaan toteuttajatiimi. Toteuttajatiimit pääsevät 9.11.2017 järjestettävään loppukilpailuun Helsinkiin jalostamaan ideaa yhdessä yhteiskunnan keskeisten koulutusvaikuttajien kanssa. Matkat ja ruokailut korvataan kaikille osallistujille, lisäksi parhaat esitykset palkitaan maineella, kunnialla ja tapahtumalahjakorteilla!

Hackathonin teemat ovat lukiokoulutuksen vetovoima, koulutuksen laadun parantaminen, oppimistulosten parantaminen sekä jatko-opintoihin siirtyminen. Loppukilpailussa ideoiden jalostamisen ja tulosten esittämisen muoto on vapaa. Jos oot kiinnostunut paremmasta oppimisesta, yhteiskunnallisista asioista, opetuksen kehittämisestä tai vaikka digitalisaatiosta, tää on just sulle!

Lukiohackathonia järjestetään yhteistyössä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa.

MITEN MUKAAN?

Mukaan hakeminen on helppoa tällä lomakkeella. Voit tehdä seuraavia asioita:

  1. Jättää lomakkeelle ideasi lukion kehittämisestä.
  2. Ilmoittautua halukkaaksi idean toteuttajaksi hackathonin pääpäivään Helsingissä.
  3. Molemmat!

TÄRKEÄT PÄIVÄT

Haku päättyy 15.10.

Ideat ja toteuttajat julkistetaan 17.10.

Kilpailun pääpäivä 9.11. Helsingissä

 

Jäikö kysyttävää? Lisätietoja: koulutuspoliittinen asiantuntija Annakaisa (annakaisa.tikkinen@lukio.fi)