Puheenjohtajaehdokkaat: Vihapuheelle ei ole sijaa lukioissa

Järjestön tiedotteet Lausunnot & kannanotot Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liitto on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) käynnistämässä haastekampanjassa, jossa sitoudutaan torjumaan vihapuhetta.

Lukiolaiset ovat mukana vihapuheen torjumisessa myös tulevaisuudessa. Viime viikonloppuna Parkanoon kokoontuneet SLL:n puheenjohtajaehdokkaat lausuivat yhteistuumin tukensa kannanotolle, jossa vihapuheelle ei anneta sijaa.

“Yhdenvertaisuus on lukiolaisille äärimmäisen tärkeä periaate. On selvää, ettei kenenkään pidä johtua vihapuheen kohteeksi. Jokaisella on oikeus turvalliseen elämään, ja sen puolesta haluamme jatkossakin taistella”, toteavat ehdokkaat.

“Opiskelijoilla on valtavan tärkeä rooli lukioyhteisön kehittämisessä. Haastammekin kaikkien Suomen lukioiden opiskelijakunnat mukaan työhön vihapuheen torjumiseksi”, lausuu SLL:n väistyvä puheenjohtaja Pietu Heiskanen.


Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja vuodelle 2018 valitaan SLL:n XXXIII liittokokouksessa Espoon Otaniemessä 10.–12.11.2017. Videon kannanottossa ovat mukana ehdokkuutensa 8.10. mennessä ilmoittaneet Alvar Euro (19, Turku), Sofia Julin (19, Tampere) ja Pazilaiti Simayijiang (18, Helsinki).

Ehdokkaita niin puheenjohtajaksi kuin muihinkin SLL:n johtotehtäviin esitellään lukio.fi -nettisivuilla viikoittain liittokokoukseen asti.

Lisätietoja:

Pietu Heiskanen, puheenjohtaja
pietu.heiskanen@lukio.fi / 050 439 4498

Opetus- ja kulttuuriministeriön #torjunvihapuhetta-kampanjasivusto:
torjunvihapuhetta.fi

Alvar Euro, ehdolla SLL:n puheenjohtajaksi 2018
alvar.euro@lukio.fi

Sofia Julin, ehdolla SLL:n puheenjohtajaksi 2018
sofia.julin@lukio.fi

Pazilaiti Simayijiang, ehdolla SLL:n puheenjohtajaksi 2018
pazilaiti.simayijiang@gmail.com