Toisen asteen e-urheiluliiga

Järjestön tiedotteet Uutiset

Haluatko edustaa lukiotasi mittelemällä muita kouluja vastaan? Oletko haaveillut videopelien pelaamisesta kilpailullisessa sarjassa? Nyt tarjoamme valloittavan kokemuksen päästä maistamaan pro-gamer-elämää tai tilaisuuden löytää salaiset videopelitaitosi!

 

HÄH? AI MIKÄ?

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry yhdessä SJ Gamingin kanssa käynnistävät tänä syksynä elektronisen urheilun lajeihin keskittyvän Educational Masters -koululiigakonseptin, jonka kautta koulut pääsevät mittaamaan tasonsa muita kouluja vastaan.

Educational Masters e-urheiluliiga starttaa syksyllä 2020 toisen asteen oppilaitosten välisellä Educational Masters Minor -sarjalla ja Counter-Strike: Clobal Offensive (CS:GO) -pelillä. Tulevaisuudessa liiga laajenee niin uusiin peleihin kuin korkeakouluihin ja yläkouluihin.

 

TÄH? AI MIKSI?

Educational Masters konseptin tarkoituksena on osallistaa, aktivoida ja tukea e-urheilua harrastavia nuoria sekä kehittää kansallista elektronisen urheilun pelaajapolkua.

Järjestäjä tahojen yhteisenä tavoitteena on luoda nuoria kiinnostavaa toimintaa, joka aktivoi, tuo mielekkyyttä ja lisää nuorten osallisuutta arjessa. Toiminnan myötä lisätään myös lasten, nuorten, koulujen ja perheiden tietoja ja taitoja koskien elektronisen urheilun harrastamisen haasteita ja mahdollisuuksia.

 

HÄH? AI MITEN?

6–7 pelaajan joukkueet edustavat liigassa oppilaitoksiaan. Joukkueella tulee siis olla viisi pelaajaa ja 1–2 varapelaajaa, sekä yksi koulunhenkilökuntaa edustava vastuuhenkilö. Ilmoittautuminen alkaa 24.08. ja loppuu 6.9. tai kun 64 paikkaa on täynnä.

Ilmoittautumiset otetaan vastaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Turnaus alkaa syyskuussa ja finaali tullaan pelaamaan joulukuun alussa. Turnauksessa jaetaan palkintorahaa kahdeksan parhaan joukkueen kesken yhteensä 5 000 euroa. Liigan osallistumismaksu on 300 euroa. Sarjan pelejä striimataan ja selostetaan.

Ilmoittaudu ja lue lisää tästä linkistä

 

Nyt vain joukkue kasaan ja nykäisemään hihasta lukiosi opoa, opiskelijakunnan ohjaavaa opettajaa tai vaikka rehtoria ilmottautumista varten! Nähdään viimeistään striimeissä!