Toisen asteen opiskelijat nukkuvat päiväunet Säätytalolla: vaativat hallitusneuvottelijoilta toimia nuorten mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi

Eduskuntavaalit Lausunnot & kannanotot Vaikuttaminen

Toisen asteen opiskelijat nukkuvat päiväunet Säätytalon edustalla herättääkseen hallitusneuvottelijoiden huomion nuorten uupumukseen ja mielenterveyden oireilun jyrkkään kasvuun.

Tempauksen järjestäjät Suomen Lukiolaisten Liitto, Finlands Svenska Skolungdomsförbund, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry ja Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry vaativat hallitusohjelmaan konkreettisia toimia nuorten mielenterveyskriisin ratkaisemiseksi.

“Nuorten mielenterveyskriisistä on puhuttu paljon, mutta tekoja on tehty vain vähän. Hallitusneuvottelijoilla on nyt tuhannen taalan paikka panostaa koulutukseen, mielenterveys- ja päihdepalveluihin sekä opiskelijoiden toimeentuloon – asioihin, joilla on oikeasti merkitystä nuorten hyvinvoinnin kannalta”, vaativat järjestöjen puheenjohtajat.

Tempaus toteutetaan tiistaina 16.5.2023 klo 12.00–13.00 Säätytalon edustalla. Media on tervetullut paikalle haastattelemaan nuoria.

“Nuorten tilanne on vakava: nyt ei vaan enää jaksa. Siksi meidän on pakko nukkua hetki Säätytalon edessä”, puheenjohtajat kommentoivat.

Lisätietoja:

Ella Siltanen, puheenjohtaja, Suomen Lukiolaisten Liitto
050 377 9700, ella.siltanen@lukio.fi

Cecilia Huhtala, puheenjohtaja, Finlands Svenska Skolungdomsförbund
050 322 7715, cecilia.huhtala@skolungdom.fi

Aale Päivinen, puheenjohtaja, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry
044 753 0581, aale.paivinen@sakkiry.fi

Venla Tilli, puheenjohtaja, Suomen Opiskelija-Allianssi – OSKU ry
044 977 6356, venla.tilli@osku.info