Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokous kokoaa 200 lukiolaista Tampereelle 10.–12.11.

Järjestön tiedotteet Uutiset Vaikuttaminen Yleinen

200 lukiolaista ympäri Suomen osallistuu Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokoukseen tulevana viikonloppuna päättämään liiton linjoista ja valitsemaan Lukiolaisille uuden puheenjohtajiston ja liittohallituksen. Käsittelyssä on muun muassa liiton strategian väliarviointi ja tavoiteohjelma vuodelle 2024. Liittokokous järjestetään Tampereella 10.–12.11. Sampolan juhlasalissa.

Lukiolaisten tahtotilana on järjestää innostava liittokokous, jossa osallisuus ja jäsendemokratia toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Liittokokouksen aikana nuoret pääsevät keskustelemaan lukioelämää koskevista asioista ja oppimaan vaikuttamisesta sekä äänestämään ensi vuoden linjoista ja luottamustoimijoista.

Liittohallitukseen on tänäkin vuonna ehdolla useita fiksuja lukiolaisia. Liiton puheenjohtajaksi ovat 1.11. mennessä asettuneet ehdolle August Kiattrakoolchai (Eiran aikuislukio, Helsinki), Jussi Kukkurainen (Kouvolan Yhteislyseo, Kouvola), Liinu Torkkel (Forssan yhteislyseo, Forssa) ja Henna Vuotari (Ounasvaaran lukio, Rovaniemi). Varapuheenjohtajiksi ehdolla ovat Iina-Lotta Kuisma (Kuusankosken lukio, Kouvola), Nooa Lindfors (Otaniemen lukio, Espoo), Samuel Oliveros De Nordenflicht (Turun Klassillinen lukio, Turku), Vladislava Silkina (Turun Klassillinen lukio, Turku) ja Tatu Tuomaala (Schildtin lukio, Jyväskylä).

Liittohallitukseen ovat 6.11. mennessä asettuneet ehdolle seuraavat henkilöt:
Noora Aikio, Kemin lyseon lukio, Kemi
Hilma Hinkkanen, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, Oulu
Eemi Jaakola, Tampereen yhteiskoulun lukio, Tampere
Sonja Korhonen, Kuusamon lukio, Kuusamo
Maija Kosunen, Tikkurilan lukio, Vantaa
Hertta Lehtolainen, Rautalammin lukio, Rautalampi
Veikka Ormio, Ressun lukio, Vantaa
Wellu Sarell, Kimpisen lukio, Lappeenranta
Anni Takari, Pihtiputaan lukio, Pihtiputaa
Merilii Toivonen, Kurikan lukio, Kurikka
Francis Turczyk, Lahden yhteiskoulun aikuislukio, Lahti
Ulrika Widén, Forssan yhteislyseo, Jokioinen

Liittokokouksen aikana median on mahdollista tulla haastattelemaan lukiolaisia. Tämä on mahdollista perjantaina 10.11. klo 13–14 ja sunnuntaina 12.11. klo 12.30–13.30.

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pääsihteeri Matti Mannonen
p. 040 828 6258, matti.mannonen@lukio.fi

Viestinnän asiantuntija Netta Huuskonen
p. 050 552 0096, netta.huuskonen@lukio.fi

Suomen Lukiolaisten Liitto on vuonna 1985 perustettu lukiolaisten etu-, palvelu- ja harrastejärjestö, jonka toimintaa pyörittävät lukiolaiset itse. 50 000 jäsenellään Suomen Lukiolaisten Liitto on Suomen suurin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva opiskelijajärjestö.

Kuva: Jami Ivanoff