Suomen Lukiolaisten Liitto aloittaa muutosneuvottelut

Järjestön tiedotteet Uutiset

Lukiolaisten Liitto aloittaa maanantaina 18.3.2024 muutosneuvottelut, jotka koskevat koko liiton toimintaa ja työntekijöitä. Neuvottelujen piirissä on yhteensä 10 henkilöä. Liiton johto ei ole mahdollisten toimenpiteiden kohteena neuvotteluissa.

Muutosneuvotteluissa käsitellään mahdollisia työsuhteen irtisanomisia sekä työsuhteen ehtojen olennaisia muutoksia, kuten toimenkuvien, viikkotyöaikojen ja työtehtävien sisällön muutoksia. Mahdolliset henkilöstövähennykset koskevat enintään seitsemää työntekijää.

Neuvottelut perustuvat toimintaympäristön muutoksiin ja taloudellisiin syihin. Neuvotteluiden tavoitteena on varmistaa liiton rahoitus ja mahdollistaa liiton toimintakyky myös tulevaisuudessa.

“Toimintaympäristömme on ollut jo vuosia murroksessa. Osa muutoksista on ollut jo pidempään tiedossa, mutta valitettavasti emme ole löytäneet keinoja, joilla olisimme voineet säilyttää toiminnan laajuuden nykyisessä muodossaan. Näin ollen joudumme käynnistämään muutosneuvottelut. Neuvottelut käydään liittomme arvojen mukaisesti avoimesti, osallistavasti ja kaikkia osapuolia kunnioittaen”, sanoo Lukiolaisten pääsihteeri Sara Sipilä.

Muutosneuvotteluiden arvioidaan kestävän kaksi viikkoa.

Lähes 40-vuotias Lukiolaisten Liitto valmistautuu sopeutumaan uusiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Liiton pitkäaikainen strategia päivitetään vuonna 2025.

Suomen Lukiolaisten Liitto toivoo työrauhaa ja ymmärrystä muutosneuvotteluiden ajan niin luottamushenkilöille kuin henkilöstölle.

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.