Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokous kokoaa 200 lukiolaista Kajaaniin 4.–6.11.

Järjestön tiedotteet Uutiset Vaikuttaminen Yleinen

200 lukiolaista ympäri Suomen osallistuu Suomen Lukiolaisten Liiton liittokokoukseen tulevana viikonloppuna päättämään liiton linjoista ja valitsemaan Lukiolaisille uuden puheenjohtajiston ja liittohallituksen. Käsittelyssä on muun muassa liiton tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma vuosille 2023–2025. Liittokokous järjestetään Kajaanissa 4.–6.11. Kongressi- ja kulttuurikeskus Kaukametsän auditoriossa.

Lukiolaisten tahtotilana on järjestää innostava liittokokous, jossa osallisuus ja jäsendemokratia toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla. Liittokokouksen aikana nuoret pääsevät keskustelemaan lukioelämää koskevista asioista, äänestämään ensi vuoden linjoista ja luottamustoimijoista sekä oppimaan vaikuttamisesta.

Liittohallitukseen on tänäkin vuonna ehdolla useita fiksuja lukiolaisia. Liiton puheenjohtajaksi ovat 1.11. mennessä asettuneet ehdolle Saska Kolehmainen (Ressun lukio, Helsinki), Akseli Köngäs (Oulun Lyseon lukio, Oulu) ja Ella Siltanen (Lahden yhteiskoulun lukio, Lahti). Varapuheenjohtajiksi ehdolla ovat Netta Varonen (Vaskivuoren lukio, Vantaa), Ada Mustonen (Tampereen yhteiskoulun lukio, Tampere) ja Hugo Pylkkö (Salon lukio, Salo).

Liittohallitukseen ovat 1.11. mennessä asettuneet ehdolle seuraavat henkilöt:
August Kiattrakoolchai, Ressun lukio, Helsinki
Iina-Lotta Kuisma, Kuusankosken lukio, Kouvola
Eina Mäkelä, Naantalin lukio, Naantali
Anna-Petra Oikarinen, Madetojan musiikkilukio, Oulu
Samuel Oliveros De Nordenflicht, Turun klassillinen lukio, Turku
Veikka Ormio, Ressun lukio, Helsinki
Laura Palmén, Ressun lukio, Helsinki
Vladislava Silkina, Turun klassillisen lukio, Turku
Polina Tashinova, Lappeenrannan lyseon lukio, Lappeenranta
Merilii Toivonen, Kurikan lukio, Kurikka
Henna Vuotari, Ounasvaaran lukio, Rovaniemi

Liittokokouksen aikana median on mahdollista tulla haastattelemaan lukiolaisia. Tämä on mahdollista perjantaina 4.11. ja sunnuntaina 6.11. klo 13–14.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Pääsihteeri Matti Mannonen
p. 040 828 6258, matti.mannonen@lukio.fi

Viestinnän asiantuntija Netta Huuskonen
p. 050 552 0096, netta.huuskonen@lukio.fi

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on 50 000 jäsenen voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.

Kuva: Timi Kuosmanen