Suomen Lukiolaissäätiön stipendi turkulaiselle Alina Heywoodille

Järjestön tiedotteet Uutiset

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää kahden tuhannen euron arvoisen stipendin turkulaiselle Alina Heywoodille erityisestä yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta. Stipendin luovuttajana toimii säätiön puheenjohtaja Elli Luukkainen sekä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen.

“Lukiolaissäätiö tahtoo vuotuisella stipendillään palkita yhteiskunnallisesti aktiivisen nuoren tekemästään työstä, kannustaa jatkamaan vaikuttamista ja samalla myös nostaa kaikkien nuorten kiinnostusta vaikuttamistyötä kohtaan. Hyvää voi tehdä monella tapaa niin kouluyhteisön sisällä kuin sen ulkopuolellakin, ja kaikki työ on arvokasta. Siihen tahdomme kannustaa jokaista nuorta”, Luukkainen toteaa.

17-vuotiasta Heywoodia ehdotti stipendin saajaksi Turun kansainvälisen koulun rehtori Vesa Valkila. Suomen Lukiolaissäätiön hallitus oli erityisen vaikuttunut siitä, että Heywoodia kiinnostaa sekä paikallinen että kansainvälinen vaikuttaminen. Heywood toimii aktiivisesti Itämeren kaupunkien liitossa (Union of the Baltic Cities, UBC) sekä nuorisovaltuuston varapuheenjohtajana. Lisäksi hän on ollut mukana organisoimassa lukuisia paikallisia ja kansainvälisiä nuorisotapahtumia.

“Erityisen merkittäväksi Alinan aktiivisuuden ja yhteiskunnallisen osallistumisen tekee se, että hän on tullut Suomeen kahdeksan vuotta sitten Englannista ja silloin hän osasi vain muutaman sanan suomea. Äidinkieli on siis englanti, vaikkakin hänen juurensa ovat äidin puolelta Suomessa. Ahkera opiskelu on tuottanut tulosta”, kehuu Valkila stipendihakemuksessa.

Lisätietoja:

Elli Luukkainen, puheenjohtaja, Suomen Lukiolaissäätiö
elli.luukkainen@lukio.fi, 050 433 3171

Elisa Tarkiainen, asiamies, Suomen Lukiolaissäätiö
elisa.tarkiainen@lukio.fi, 040 077 4789

Suomen Lukiolaissäätiö on Suomen Lukiolaisten Liiton perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tukea lukiolaiskulttuuria. Säätiö perustettiin vuonna 2011.