Suomen Lukiolaissäätiön stipendi Pielaveden lukion abiturientille Topi Remekselle

Järjestön tiedotteet Uutiset

Suomen Lukiolaissäätiö myönsi lakkiaispäivänä 2000 euron arvoisen stipendin Pielaveden lukion abiturientille Topi Remekselle. Stipendi myönnetään erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta osoittaneelle lukiolaiselle, ja se on yksi arvokkaimmista Suomessa jaettavista lukiolaisstipendeistä.

Stipendin Remekselle luovuttivat Suomen Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Tatu Koivisto sekä Pielaveden kunnanjohtaja Mika Sivula.

“Ei ole ihan tavallista saati jokavuotista herkkua, että meidän kokoiseen kylään tulee näin hieno tunnustus. On mahtavaa, että meidän lukiolaisten tekemä työ saa tunnustusta Suomen Lukiolaissäätiöltä”, Sivula myhäilee.

Remestä stipendin saajaksi oli ehdottanut opiskelijatoveri, joka kuvaili Remestä aktiiviseksi opiskelijakuntatoimijaksi, joka on aina osoittanut kiinnostusta yhteiskunnallista vaikuttamista ja politiikkaa kohtaan. Erityisen hieno osoitus Remeksen aktiivisuudesta oli hänen käynnistämänsä sosiaalisen median kampanja #pientenlukioidenpuolesta, jolla hän puolusti pieniä lakkautusuhan alla olevia lukioita.

“Topin tekemässä kampanjassa hienointa oli se, että sen taustalla ei ollut järjestöä tai muuta organisaatiota vaan yksittäinen opiskelija. Remes osoitti toiminnallaan, että yksikin lukiolainen voi vaikuttaa”, Koivisto toteaa.

LISÄTIETOJA:

Tatu Koivisto
Puheenjohtaja
Suomen Lukiolaissäätiö
tatu.koivisto@lukio.fi
050 431 4995

Anna Munsterhjelm
Asiamies
Suomen Lukiolaissäätiö
anna.munsterhjelm@lukio.fi
040 587 9514

kuva: Gratisography