Suomen Lukiolaissäätiön stipendi Ada Nymanille Säkylän seudun lukiosta

Yleinen

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää vuosittain 2000 euron stipendin aktiiviselle lukiolaiselle. Vuoden 2021 stipendi myönnettiin Säkylän seudun lukiosta valmistuneelle Ada Nymanille (19). Stipendin luovuttivat opetusministeri Jussi Saramo ja Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Emilia Uljas Suomen Lukiolaisten Liiton Gaudeamus Digitur -etäjuhlassa 3. kesäkuuta.

Tänä vuonna stipendinhakijoiksi toivottiin lukiolaisia, jotka ovat osoittaneet erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta sekä edistäneet lukiolaisten tai Suomen Lukiolaisten Liiton asemaa. Nyman on muun muassa toiminut Turun Sanomien nuorten toimituksessa, Pöytyän kunnan nuorisovaltuustossa ja osallistunut monien järjestöjen toimintaan.

“Nyman on osoittanut erityisen laajaa yhteiskunnallista aktiivisuutta, ja siitä haluammekin hänet palkita. Nuorten äänen kuuluminen yhteiskunnassa on korona-aikana erityisen tärkeää. Tätä tavoitetta Nyman on edistänyt. Haluan kannustaa kaikkia nuoria vaikuttamaan ympärillään tapahtuviin asioihin itselleen parhaalla tavalla”, toteaa Suomen Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Emilia Uljas

Nyman on omalla esimerkillään näyttänyt, että aktiivinen vaikuttaminen on mahdollisuus kaikille nuorille riippumatta missä asuu tai mitä koulua käy. Hän on ollut aktiivisesti mukana monissa järjestöissä ja vaikuttamisessa niin kaduilla kuin sosiaalisessa mediassa. Nyman on osoittanut hienoa yhteiskunnallista aktiivisuutta monilla eri tasoilla, minkä Lukiolaissäätiön hallitus näki tärkeäksi stipendin myöntöperusteissa.

“Stipendin saaminen oli mahtava huipennus oman lukioajan päättymiselle. Olen todella kiitollinen tästä tunnustuksesta! On upeaa, että yhteiskunnallisesti aktiivisia nuoria palkitaan heidän tekemästään työstään ja vaikuttamiselle annetaan arvoa. Tämä tunnustus on paitsi itselleni merkityksellinen asia, mutta se toivoakseni kannustaa myös kaikkia nuoria muuttamaan maailmaa omalla tavallaan! Suuret kiitokset vielä Lukiolaissäätiölle ja Lukiolaisten Liitolle”, Nyman sanoo.

 

Lisätietoja:

Heikki Luoto, asiamies, Suomen Lukiolaissäätiö
heikki.luoto@lukio.fi, puh. 050 368 8894

Ada Nyman, Lukiolaisstipendin saaja, Säkylän seudun lukio
nyman.ada@gmail.com, 045 888 4441

 

Suomen Lukiolaissäätiö on Suomen Lukiolaisten Liiton perustama säätiö, jonka tarkoituksena on tukea lukiolaiskulttuuria. Säätiö perustettiin vuonna 2011.