Studia-stipendit jaettiin ansioituneille lukiolaisille ja opiskelijakunnalle

Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen jakamat Studia-stipendit jaettiin tänään studia-messuilla. Vuosittain jaettavien stipendien tarkoituksena on palkita esimerkillisiä lukiolaisia, tuoretta ylioppilasta, lukiolaisyhteisöä tai opiskelijakuntaa, jotka vaikeuksista huolimatta ovat selviytyneet opinnoistaan tai ovat omalla toiminnallaan edistäneet hyvinvointia ja yhteisöllisyyttä koulussa ja opiskelijoiden keskuudessa.

Stipendejä jaettiin muun muassa 1000 euroa espoolaisille Anna Rukolle ja Alen Nsambulle, sekä 500 euroa Hämeenlinnan lukion opiskelijakunnalle sekä Ylitornion lukion Kalle Lassilalle.

Helsingin kuvataidelukiossa opiskeleva Anna Ruukko on omista vastoinkäymisistään huolimatta ollut myös aktiivisesti edistämässä nuorten ja lasten asioita. Hän on mm. kerännyt yli kahden vuoden ajan rahaa uudelle lastensairaalalle ja käynnistänyt viime keväänä kampanjan pitkäaikaissairaiden lasten koulusuoritusten huomioimiseksi. Hän on myös edistänyt nuorten vaikuttamismahdollisuuksia puhumalla kouluissa ja mediassa.

Kallion lukiossa opiskeleva Alen Nsambu taas on joutunut kohtaamaan rasismia, mutta selviytynyt siitä harrastuksiensa, ystäviensa ja koulun avulla. Vastaavia kokemuksia ehkäistäkseen hän haluaa muuttaa lähiympäristöään, kotikuntaansa ja koko Suomea monikulttuurisuutta paremmin ymmärtäväksi, ja haaveilee pääsevänsä vaihto-oppilaaksi oppimaan itsekin lisää monikulttuurisuudesta.

Hämeenlinnan lyseon lukion opiskelijakunta palkittiin aktiivisuudestaan lukioiden yhdistämisprosessissa. Ylitornion yhteiskoulun lukion opiskelija Kalle Lassila taas palkittiin avustaan ja neuvoistaan sähköisessä lukiossa. Hän on toiminut mm. koulun ”tablettituutorina” ja kouluttanut opiskelijoita ja opettajia tietoturvasta.

Studia-stipendien saajat valitsi syksyn aikana tulleista ehdotuksista Messukeskuksen ja Suomen Lukiolaisten Liiton edustajista koottu raati. Stipendit lahjoittaa Suomen Messusäätiö.