Hae aktiiviselle lukiolaiselle stipendiä!

Järjestön tiedotteet Uutiset

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää 2000 euron stipendin erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta osoittaneelle sekä lukiolaisten asemaa edistäneelle lukiolaiselle. Stipendi jaetaan koulujen päättäjäisviikolla.

Stipendin saajaa voi esittää kuka tahansa kouluyhteisön jäsen 30.4.2021 kello 23.59 mennessä. Haku tapahtuu lomakkeen kautta osoitteessa http://bit.ly/stipendi2021. Esityksestä on käytävä ilmi lukiolaisen nimi, ikä, oppilaitos sekä syyt siihen, miksi esittäjä katsoo lukiolaisen osoittaneen yhteiskunnallista aktiivisuutta ja edistäneen erityisesti lukiolaisten asemaa yhteiskunnassa.

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Lukiolaissäätiö haluavat kannustaa lukiolaisia yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Tänä vuonna tipendihakemuksissa toivotaan painottuvan erityisesti yhteiskunnallista aktiivisuuden osoittaminen ja lukiolaisten aseman edistäminen. Stipendin hakijan aktiivisuus voi ilmetä esimerkiksi tiettynä hankkeena tai tekona, joka on parantanut lukiolaisten oloja tai onnistunut aktivoimaan muita. Lukiolaisten aseman edistäminen voi tarkoittaa esimerkiksi viestinnällisiä tekoja, opiskelijakunnassa toimimista tai lukiolaisten etujen valvontaa.

“Haluamme kannustaa ja arvostaa aktiivista vaikuttamistyötä lukioissa ja yhteiskunnassa, ja siksi meille on erityisen tärkeää jakaa tämä stipendi vuosittain. Nuoren aktiivisuus ei vaikuta pelkästään omaan kaveripiiriin, lukioyhteisöön tai vaikkapa paikkakuntaan, vaan pitkäkatseisesti koko yhteiskuntaan”, sanoo Suomen Lukiolaisten Liiton ja Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Emilia Uljas.

Vuonna 2011 perustetun Suomen Lukiolaissäätiön tavoitteena on ylläpitää ja kehittää lukiolaisten kulttuuria ja vaikuttamismahdollisuuksia.

 

Lisätiedot:

Heikki Luoto, asiamies, Suomen Lukiolaissäätiö (heikki.luoto@lukio.fi, 050 36 888 94)