Hae aktiiviselle lukiolaiselle stipendiä!

Järjestön tiedotteet Uutiset

Suomen Lukiolaissäätiö myöntää 2000 euron stipendin erityistä yhteiskunnallista aktiivisuutta osoittaneelle sekä lukiolaisten tai Suomen Lukiolaisten Liiton asemaa edistäneelle lukiolaiselle. Stipendi jaetaan koulujen päättäjäisviikolla.

Stipendin saajaa voi esittää kuka tahansa kouluyhteisön jäsen 30.4.2020 kello 23.59 mennessä. Haku tapahtuu lomakkeen kautta osoitteessa bit.ly/stipendi2020. Lisäksi hakemusta voi halutessaan täydentää vapaamuotoisella liitteellä, joka toimitetaan sähköpostiosoitteeseen stipendi@lukio.fi. Esityksestä on käytävä ilmi lukiolaisen nimi, ikä, oppilaitos sekä syyt siihen, miksi esittäjä katsoo lukiolaisen edistäneen erityisesti lukiolaisten tai Suomen Lukiolaisten Liiton asemaa yhteiskunnassa.

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Lukiolaissäätiö haluavat kannustaa lukiolaisia yhteiskunnalliseen aktiivisuuteen. Tänä vuonna Lukiolaisten Liitto täyttää 35-vuotta. Juhlavuoden kunniaksi stipendihakemuksissa toivotaan painottuvan erityisesti yhteiskunnallista aktiivisuuden osoittaminen ja lukiolaisten tai Lukiolaisten Liiton aseman edistäminen. Stipendin hakijan aktiivisuus voi ilmetä esimerkiksi tiettynä hankkeena tai tekona, joka on parantanut lukiolaisten oloja tai onnistunut aktivoimaan muita. Lukiolaisten tai Lukiolaisten Liiton aseman edistäminen voi tarkoittaa esimerkiksi viestinnällisiä tekoja tai lukiolaisten etujen valvontaa.

”Haluamme kannustaa ja arvostaa aktiivista vaikuttamistyötä lukioissa ja yhteiskunnassa, ja siksi meille on erityisen tärkeää jakaa tämä stipendi vuosittain. Nuoren aktiivisuus ei vaikuta pelkästään omaan kaveripiiriin, lukioyhteisöön tai vaikkapa paikkakuntaan, vaan pitkäkatseisesti koko yhteiskuntaan”, sanoo Suomen Lukiolaisten Liiton ja Lukiolaissäätiön puheenjohtaja Adina Nivukoski.

Vuonna 2011 perustetun Suomen Lukiolaissäätiön tavoitteena on ylläpitää ja kehittää lukiolaisten kulttuuria ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Lisätietoja:
Suomen Lukiolaissäätiön asiamies Heikki Luoto
, 050 368 8894, heikki.luoto@lukio.fi