Sara Sipilä Lukiolaisten pääsihteeriksi

Järjestön tiedotteet Rekry Uutiset Yleinen

Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeriksi on valittu Sara Sipilä. Sipilällä on kattavaa kokemusta eri nuorisojärjestöissä työskentelystä muun muuassa vapaaehtoisten johtamisen, jäsenhankinnan, tapahtumatuotannon ja koulutusten parissa. Lisäksi hän on työskennellyt Helsingin Vihreiden toiminnanjohtajana ja kampanjapäällikkönä, vastaten esimerkiksi piirin taloudesta ja hallinnosta sekä työntekijöiden esihenkilönä toimimisesta. Koulutukseltaan Sipilä on yhteisöpedagogi. Myös Lukiolaisten Liitto on hänelle entuudestaan tuttu – Sipilä on ollut Lukiolaisten Liiton toiminnassa aktiivisesti mukana vuosina 2008–2012.

“Olen todella kiitollinen ja iloinen saadessani aloittaa työt Lukiolaisten pääsihteerinä. Lukiolaiset on minulle tärkeä kasvattiseura, joka on tarjonnut mahdollisuuden kokeilla, onnistua, epäonnistua ja oppia. Juuri sellaista turvallista ja kannustavaa yhteisöä tahdon pääsihteerinä olla yhdessä luottamusjohdon ja työntekijöiden kanssa rakentamassa, vaikka liiton toimintakenttä onkin muutoksessa. Yhdessä tekemällä ja haasteisiin vastaamalla takaamme sen, että jokainen lukiolainen tuntee liiton omakseen”, Sipilä iloitsee.

Pääsihteeri vastaa Lukiolaisten Liiton taloudesta ja hallinnosta ja toimii noin viidentoista työntekijän esihenkilönä. Hänellä on merkittävä rooli myös liiton kehittämisessä yhdessä liittohallituksen kanssa.

“Olemme todella iloisia, että saamme Saran kaltaisen moniosaajan pääsihteeriksi Lukiolaisille. Rekryssä oli mukana monta kovatasoista hakijaa, joista Sara erottui erityisesti henkilöstöjohtamisen, hallinnon ja talouden osaamisella. Meidän toiveena oli löytää skarppi ja lempeä johtaja, jolla on ratkaisukeskeinen ja ihmisläheinen työote erilaisissa tilanteissa – Sarasta saamme juuri tällaisen pääsihteerin”, Lukiolaisten puheenjohtaja Ella Siltanen hehkuttaa.

Sipilä aloittaa työnsä toimistolla 8. tammikuuta. Lukiolaisten Liiton nykyinen pääsihteeri Matti Mannonen siirtyy Leirikesä ry:n toiminnanjohtajaksi.

Lisätietoja:
Sara Sipilä, puh. 045 679 3107
Ella Siltanen, puh. 050 377 9700

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaiset on noin 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.

Kuva: Salla Merikukka