Roosa Pajunen Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtajaksi!

Järjestön tiedotteet Uutiset

 

Suomen Lukiolaisten Liiton XXXIV liittokokous valitsi sunnuntaina Seinäjoella 20-vuotiaan Roosa Pajusen uudeksi puheenjohtajakseen vuodelle 2019. Pajunen on valmistunut ylioppilaaksi Seinäjoen lukiosta keväällä 2017. Tänä vuonna Pajunen on toiminut Lukiolaisten liittohallituksessa.

“Ensi vuonna suurin tavoitteemme on saada lukiolaiset framille eduskuntavaaleissa. Vaalit on loistava mahdollisuus nostaa keskusteluun muun muassa opiskelijoiden hyvinvointiin ja maksuttomaan toiseen asteeseen liittyviä tavoitteitamme sekä jättää jälkemme uuteen hallitusohjelmaan”, Pajunen korostaa.

Liiton varapuheenjohtajiksi ensi vuodelle valittiin 19-vuotias Kia Katjos, Tammerkosken lukion viime kevään ylioppilas Tampereelta, ja 19-vuotias Antti Kivi, abiturientti Tikkurilan lukiosta Vantaalta. Katjos ja Kivi ovat toimineet kuluvana vuonna liittohallituksen jäseninä.

“Minulle on tärkeää, että vuonna 2019 Lukiolaisten Liitto voi tarjota lukiolaisille yhä enemmän. Siihen päästään kehittämällä ja ideoimalla uusia laadukkaita palveluita, joista lukiolaiset hyötyvät läpi lukioaikansa”, kaavailee liiton viestinnästä, markkinoinnista ja kumppanuuksista ensi vuonna vastaava Katjos.

“Ensi vuonna keskiössä ovat lukioiden opiskelijakunnat – aina Lukiolaisten toiminnasta tavoitteidemme läpilyöntiin eduskuntavaaleissa. Jotta opiskelijakunnat ovat osa yhteistä lukiolaisliikettämme, on ne nivottava paitsi osaksi jokaista toimintamme osa-aluetta myös toistensa kumppaneiksi”, liiton aktiivi- ja opiskelijakuntatoimintaa ensi vuonna luotsaava Kivi kertoo.

Lisäksi Lukiolaisten Liiton liittohallitukseen valittiin liittokokouksessa Joel Elmaci (Varkauden lukio, Varkaus), Veronika Jokikokko (Oulun Lyseon lukio, Oulu), Adina Nivukoski (Seinäjoen lukio, Seinäjoki), Olli-Pekka Pauna (Kulosaaren yhteiskoulu, Helsinki), Elias Pitkänen (Puolalanmäen lukio, Rusko), Ada Seppälä (Heinolan lukio, Heinola), Emmi Söderholm (Vaskivuoren lukio, Vantaa) ja Lauri Vallo (Nurmijärven yhteiskoulun lukio, Nurmijärvi).

Lukiolaiset vahvistivat liittokokouksessaan myös liiton eduskuntavaaliteemat, jotka ovat maksuton toinen aste, hyvinvoiva lukiolainen, laadukas koulutus ja kestävä kehitys.

Kuvan uudesta liittohallituksesta voit ladata täältä (edessä vasemmalta oikealle Kia Katjos, Roosa Pajunen ja Antti Kivi; Adina Nivukoski ja Olli-Pekka Pauna; Joel Elmaci ja Ada Seppälä; Lauri Vallo, Emmi Söderholm, Veronika Jokikokko ja Elias Pitkänen).

Lisätietoja:
Alvar Euro, puheenjohtaja 2018
p. 050 918 6674, alvar.euro@lukio.fi

Roosa Pajunen, puheenjohtaja 2019
p. 040 091 6466, roosa.pajunen@lukio.fi