Presidenttiehdokkaat snäppäävät!

Järjestön tiedotteet Uutiset Vaikuttaminen

Presidenttiehdokkaat snäppäävät vaalien aikaan Lukiolaisten Liiton tilillä! @Lukiolaiset-Snapchat-kanavassa presidenttiehdokkaat esittelevät arkeaan kulissien takana ja vastaavat lukiolaisten kysymyksiin.

Snapchat on yksi suosituimmista ja nopeimmin kasvavista kanavista lukioikäisten keskuudessa: kaksi kolmasosaa 15–24-vuotiaista on palvelussa ja puolet nuorista käyttää sitä päivittäin.* Kampanjan tavoitteena on tehdä ehdokkaat sekä heidän tavoitteensa tutuiksi lukiolaisille sekä tuoda politiikka lähemmäksi nuorten arkea.

“Politiikan ei ole pakko olla etäännyttävää, vaan sen voi tuoda myös lähelle nuoria. Viesti vain pitää osata tuoda esiin sellaisella tavalla ja sellaista väylää pitkin, joka tavoittaa myös nuoret”, Suomen Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Pietu Heiskanen sanoo.

Politiikka jää nuorille helposti etäiseksi, vaikka suomalaisnuorten yhteiskunnalliset tiedot ovat kansainvälistä kärkeä**. Snapchat kanavana mahdollistaa mutkattoman kommunikoinnin ehdokkaiden ja lukiolaisten välillä. Lukiolaiset pääsevät tutustumaan ehdokkaisiin heille parhaiten sopivalla tavalla, ja ehdokkaat saavat puolestaan tarttumapintaa nuorten elämään.

Lukiolaisten Liiton kampanjaan ovat jo lupautuneet mukaan SDP:n ehdokas Tuula Haatainen ja vihreiden Pekka Haavisto. Ensimmäisenä snäppäysvuorossa on Haatainen, joka ottaa Lukiolaisten tilin haltuunsa torstaina 30.11.

“Mahtavaa, että osa ehdokkaista on jo lähtenyt ennakkoluulottomasti mukaan kampanjaan! On hienoa, että presidenttiehdokkaat ovat valmiita kokeilemaan jotain uutta nuorten tavoittamiseksi”, Heiskanen riemuitsee.

Lisätiedot:
Pietu Heiskanen
puheenjohtaja
050 439 4498
pietu.heiskanen@lukio.fi

Anne Hietaharju
viestintäkoordinaattori
040 093 5213
anne.hietaharju@lukio.fi

*DNA:n Somebarometri 2017
** International Civic and Citizenship Education Study (ICCS) 2016.