Pohjois-Suomen Lukiolaiset

Pohjois-Suomen Lukiolaiset on yksi Suomen Lukiolaisten Liiton yhdestätoista piirijärjestöstä. Piiri huolehtii lukiolaisten edunvalvonnasta ja Lukiolaisten Liiton toiminnasta Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

Käytännössä tämä tarkoittaa saunailtoja, opiskelijakuntien hallitusten tapaamisia, koulukäyntejä alueen lukioihin, neuvotteluja päättäjien kanssa ja lukiolaisbileitä! Mukaan toimintaan voit lähteä tulemalla piirihallituksen kokouksiin sekä piirin ja liiton tapahtumille!

Piirihallitus 2024

IMG_0525
Lauri Siurua

Puheenjohtaja

Puh: 045 854 5561

S-posti:

Moikkamoi! Nimeni on Lauri Siurua, olen elämänmittainen Oululainen ja käyn abivuotta Kastellin lukiossa. 

Toimin PSP:n puheenjohtajana tänä vuonna, eli tehtäviini kuuluu muun muassa yleinen toiminnan koordinoiminen, osan kokousten vetäminen sekä hallinnolliset jutut, kaikki yhdessä Kriston kanssa. Puheenjohtajana me myös huolehdimme piirin hyvinvoinnista ja pyrimme toiminnallamme parantamaan piirin tulevaisuutta. Vapaa-ajalla teen vähän kaikenlaista mutta pääasiassa järjestöhommia, salilla käyntiä ja välillä jotain pientä musisointia.

 

Vastuulukiot: Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, Madetojan musiikkilukio, Pudasjärven lukio, Kuusamon lukio

Kriston kuva
Kristo Heikkinen

Varapuheenjohtaja

Puh: 041 744 2447 

S-posti:

Moii! Oon Kristo, Pohjois-Suomen piirin varapuheenjohtaja tänä vuonna. Yhdessä puheenjohtaja Laurin kanssa johdetaan ja kehitetään piiriä. Varapuheenjohtajana teen ihan samoja juttuja kun puheenjohtajakin, eli katson että piirin toiminta rullaa ja pidän huolta meidän toimijoista. 

Elämä pyörii opiskelun ja yhdistystoiminnan parissa. Mun lemppari juttuja on jääkahvi ja kivat keskustelut. Saa soittaa, tekstaa ja laittaa viestii mistä tahansa asiasta, autan parhaani mukaan!

 

Vastuulukiot: Kastellin lukio, Oulun Lyseon lukio, Haukiputaan lukio

Jessican kuva 2
Jessica Pelkonen

Hallintovastaava

Puh: 040 165 1113

S-posti:

Moikka! Mää oon Jessica Pelkonen, 19-vuotias abi Madetojan musiikkilukiosta Oulusta.

Toimin Pohjois-Suomen lukiolaisten piirihallituksessa hallintovastaavana! Mun tehtävänä on kirjoittaa kokouksien pöytäkirjat, seurata ja valvoa piirin taloutta, huolehtia tositteista ja laskujen maksamisesta, laatia talousarvio ja varmistaa, että asiakirjat päätyy Suomen Lukiolaisten liiton järjestöasiantuntijalle.

Oon tosi positiivinen ja nauran PALJON. Vapaa-aikaa tykkään vietellä teatterin, musiikin ja kavereitten parissa. Mun kaa voi tulla jubailee ja mennä vaikka asiasta kukkaruukkuun!

Nähellään tapahtumilla <3!!

 

Vastuulukiot: Raksilan lukio, Paltamon lukio

Veikan kuva
Veikka Ormio

Piirikummi, liittohallitus

Puh: 041 714 6868

S-posti:

Moikka! Oon Veikka ja toimin Pohjois-Suomen Lukiolaisten piirikummina tänä vuonna! Piirikummina vien liittohallituksen sanomaa piirin toimintaan ja piirin asioita liittohallituksen tietoon. Tämän lisäksi toimin piirin puheenjohtajiston tukena sekä avustan kaikessa yllättävässä ja satunnaisessa.

Mua näkee hengailemassa piirin jutuissa, kunhan etelästä paikalle pääsen, ja hihasta saa vetäistä, kun tulee mitä tahansa sanottavaa!

Pietarin kuva
Pietari Meriläinen

Edunvalvontavastaava

Puh: 045 324 0400

S-posti:

Moro! Mä oon Pietari Meriläinen, 17-vuotias Oululainen, joka pääsi Pohjois-Suomen lukiolaisten edunvalvontavastaavaksi! Edunvalvontavastaavana mun ykköstehtävä on pitää huoli kaikista Pohjois-Suomen piirin lukiolaisista ja huolehtia että niin opettajat kuin päättäjät kohtelee meitä kunnolla.

Mun oma lukio on Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, eli tuttavallisemmin OSYK, jossa käyn nyt toista vuotta. OSYKissä toimin opiskelijakunnan puheenjohtajana, joka sitoutuu hyvin mun harrasteneisuuteen yhteiskunnallisiin asioihin liittyen. Opiskelijakunnan hallituksen ja Lukiolaisten lisäksi olen myös Oulun nuorisovaltuuston puheenjohtaja!

 

Vastuulukiot: Raahen lukio

Eemilin kuva
Eemil Pohjola

Edunvalvontavastaava

Puh: 044 980 5084

S-posti:

Moi! Mä oon Eemil, tuun Kuusamosta ja opiskelen tosiaan kolmatta vuotta Kuusamon lukiossa! Oon tänä vuonna piirihallituksessa edunvalvontavastaavana eli mun hommiin kuuluu esim. lukiolaisten oikeuksien ja etujen puolustaminen. Muhun saa ottaa yhteyttä jos tulee mieleen jotain epäkohtia sun lukiossa!

Mun elämä pyörii opiskelun, kavereiden ja luottamustehtävien ympärillä kuten esim. piirihallituksessa, OPKH:ssa ja nuorisovaltuustossa! Tykkään myös pelaamisesta, tietokonejutuista ja historiasta :).

 

Vastuulukiot: Suomussalmen lukio, Puolangan lukio

Sonjan kuva
Sonja Korhonen

Jäsenhankintavastaava

Puh: 044 210 5403

S-posti:

Moikka! Oon Sonja, 18v kuusamolainen ja elelen ihan jotain omia polkuja lukiossa. Oon ex kaksoistutkintolainen, nii en oo varma enää mihin vuosiluokkaan kuulun, nii en luokittele itteä mihinkää:D

Vastuualue on jäsenhankintavastaava: siihen sisältyy esim. koulukäyntien suunnittelua ja muuta erinäköisiä jäsenhankintahommia. Tehdään varmasti paljon yhteistyötä viestintä- ja tapahtumavastaavien kanssa! 

Lyhyesti jotai kivaa musta? No vapaa-ajalla käyn salilla ja tykkään liikkua luonnossa ja snoukkaa! Reissaaminen on lähellä sydäntä<3

 

Vastuulukiot: Oulun Steinerkoulun lukio, Sotkamon lukio

Nooan kuva
Nooa Silvonen

Jäsenhankintavastaava

Puh: 045 346 6475

S-posti:

Heippa! Oon Nooa Silvonen, 19-vuotias oululainen monen sukupolven takaa. Käyn abivuotta Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa<3.

Tänä vuonna olen jäsenhankintavastaava, eli pääosin koordinoin ja järjestän koulukäyntejä, joissa esitellään tätä meidän liittoa ja käydään edunvalvontakeskusteluja. Saatan myös löytyä pohtimasta tapahtumakonsepteja ja muita ideoita, millä me voitais saada kaikki lukiolaiset täällä Pohjois-Suomessa liittymään Lukiolaisiin.

Mun vapaa-aikaan kuuluu nykyään aikalailla tämmönen vaikuttamistyö. Lukiolaisten lisäksi oon opkh:n varapuheenjohtaja sekä nuorisovaltuutettu Oulussa. Opiskelen koulussa kaikista eniten kuvataidetta ja kieliä (lukion oppimäärästä löytyy englanti ja ruotsi pitkänä, lyhyt venäjä ja satunnaisia kursseja espanjasta ja kiinasta). Näiden lisäksi tykkään pähkäillä muiden ihmisten toimintaa sekä unohdella tärkeitä asioita.

Törmäillään!

 

Vastuulukiot: Oulunsalon lukio, Oulaisten lukio

Herkon kuva
Herkko Helenius

Yritysyhteistyövastaava

Puh: 044 240 0853

S-posti:

Helloou! 

Oon Herkko Helenius, 17v, Oulusta (alkujaan kyllä Mikkelistä) ja opiskelen toista vuotta Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa (OSYKissa) <3

Toimin tänä vuonna yritysyhteistyövastaavana elikkäs hankin mm. paikallisetuja ja järkkään yritysyhteistöitä kuten kirjoitusten kaatajaiset.

Asioita joista pidän on mm. käsillä näpertäminen, podcastit ja hortoilu. Jos on jututusfiilis nii saa tulla jututtaa <3

 

Vastuulukiot: Laanilan lukio, Vaalan lukio

Tuomaksen kuva
Tuomas Törmänen

Yritysyhteistyövastaava

Puh: 044 241 4688

S-posti:

Moikka!! Mä oon Tuomas, 16v ja tuun Pudasjärveltä. Oon pudiksen lukiossa tottakai ja käyn siel ykkösluokkaa :D.

Mun vastuualue nyt tääl tänä vuonna on yritysyhteistyö, eli järjestellään kaikenlaisia yhteistöitä eri yritysten kanssa ja sit esim. opiskelija-alennuksia kattelen.

Oon vapaa-ajal kavereiden kanssa tai jotai pelaamas. ei kait siinä muuta ku et joo, harrastan vähä mitä millonki, mut nyt oon vähä jääny lentopalloon kiinni.

 

Vastuulukiot: Taivalkosken lukio

Viivin kuva
Viivi Alasuutari

Viestintävastaava

Puh: 044 972 6481

S-posti:

Moikka! Mä oon Viivi, oon 18 vuotta ja tuun Kalajoelta, mutta nykyään käyn Kastellin lukiota Oulussa. Käyn kolmatta vuotta eli abivuotta. <3

Mun vastuualue tänä vuonna on viestintä ja mää yhdessä mun vastuuparin Jennin kanssa vastataan piirin ulkoisesta viestinnästä, kuten esim. Instagramin päivittelystä sekä meidän nettisivuista!

Vapaa-ajalla hengaan paljo frendien kaa sekä musiikin parissa. Käyn kans salilla ja töissä. Aika paljon aikaa kuluu myös opiskelun ja erilaisten sarjojen ja leffojen parissa. <3

 

Vastuulukiot: Pyhäjoen lukio, Kiimingin lukio

Mun kuva
Jenni Vuoristo

Viestintävastaava

Puh: 044 976 7586

S-posti:

Moi! Mun nimi on Jenni ja oon 17-vuotias toisen vuoden opiskelija Oulusta, Madetojan musiikkilukiosta. Oon kotosin Tyrnävältä, jossa asun yhä, vaikka opiskelenkin Oulussa.

Tänä vuonna piirihallituksessa toimin viestintävastaavana mun työparin Viivin kanssa, eli vastaan piirin ulkoisesta viestinnästä, kuten meidän sosiaalisesta mediasta ja nettisivuista!

Vapaa-aikaa vietän pitkälti ystävien, perheen, salilla treenaamisen ja musiikin parissa. Harrastan laulamista, omistan kolme kissaa ja rakastan sushia! Järjestöhommissa pyörin myös jo toista vuotta. <3

 

Vastuulukiot: Oulun normaalikoulun lukio, Siikalatvan lukio

Aatun kuva
Aatu Kärkkäinen

Opiskelijakuntavastaava

Puh: 041 710 9250

S-posti:

Moikkamoi! Olen Aatu ja toimin tämän vuoden psp:llä opiskelijakuntavastaavana. Se tarkoittaa sitä, että  muun muassa johdan opk-tiimiä ja koordinoin esimerkiksi häkellyttäviä opiskelijakuntatapahtumia ja vastuulukiotoimintaa!

Opiskelen Oulun normaalikoulun lukiossa ensimmäistä vuotta ja vapaa-ajalla tykkään nähdä ystäviä ja tehdä muita hullun hauskoja juttuja. Mulla on myös kaksi karvatonta koiraa, joista yksi näyttää makkaralta ja toinen nakilta :D.

 

Vastuulukiot: Haapaveden lukio, Siikajoen lukio

Sampon kuva
Sampo Sepänheimo

Opiskelijakuntavastaava

Puh: 044 054 4735

S-posti:

Ave Populus! 

Ihmiset tuntevat minut Sampona. Olen tällainen 17v (kesällä jo 18, apua) poikaolento Oulusta. Käyn toista vuotta Lyseon lukiota. Vapaa-ajalla (jota ei kyllä ole) käyn partiossa ja salilla rakentelen maailmoja ja kuuntelen musiikkia. Musiikkia rakastankin suuresti vaikken sitä osaa itse tuottaa.

Piirissä toimin opiskelijakuntavastaavana, joka tarkoittaa että koordinoin opiskelijakunta tapahtumia ja vastuulukiotoimintaa.

 

Vastuulukiot: Limingan lukio, Kempeleen lukio

Ninnin kuva 2
Ninni Laurila

Hyvinvointi- ja tapahtumavastaava

Puh: 045 186 1300

S-posti:

Mooikka! Mää oon Ninni Laurila, 18-vuotias toisen vuoden opiskelija OSYKissa eli Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukiossa!<3

Oon ekaa vuotta piirihallituksessa ja mulla on kunnia toimia yhtenä Pohjois-Suomen lukiolaisten hyvinvointi- ja tapahtumavastaavana<3 Mun tehtäviin kuuluu mm. huolehtia lukiolaisten hyvinvoinnista, järjestää erilaisia tapahtumia Pohjois-Suomen alueella ja tehdä lukiolaisille hyvinvointikyselyitä! :O

Oon aika pirtsakka persoona ja innostun vähän kaikesta!! Vapaa-ajalla tykkään lukea, tanssia, kuunnella musiikkia ja keräillä postikortteja :3 Sen lisäksi tykkään taiteista, kielten opiskelusta sekä tutkia muitten maiden kulttuureja! +RAKASTAN kissoja, miu<3

Nähdään tapahtumilla!

 

Vastuulukiot: Iin lukio, Kärsämäen lukio

Emman kuva 2
Emma Lukkari

Hyvinvointi- ja tapahtumavastaava

Puh: 045 195 4644

S-posti:

Mooi,

mun nimi on Emma, oon 16-vuotias ja Pohjois-Suomen Lukiolaisissa oon tänä vuonna hyvinvointi- ja tapahtumavastaava. Mun ja kahen muun hyta-vastaavan hommana on mm. huolehtii alueen lukiolaisten hyvinvoinnista sekä järjestää erilaisia tapahtumii.

Opiskelen ja käyn Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun Lukiossa -tuttavallisemmin OSYKissa- mun ekaa vuotta. Oon kotosin tuolta Kajjjaanin kupeesta, mut nyt asustelen täällä Oulussa. Mun aika pyörii opiskelun, musiikin, urheilun ja nukkumisen ympärillä, luova kirjottaminen ja töissä käyminen kans kuuluu kuvaan. Oon kova kissa- ja kirppisihminen :). 

moikkaa jos nähään !

 

Vastuulukiot: Kajaanin lukio, Kuhmon lukio

Tian kuva
Tia Raudaskoski

Hyvinvointi- ja tapahtumavastaava

Puh: 044 230 0575

S-posti:

Moiii!

Oon Tia, 16-vuotias paljasjalkainen oululainen ja käyn Oulun suomalaisen yhteiskoulun lukiossa OSYK:issa ekaa vuotta! Toimin tänä vuonna vastuualueellisena toimijana hyvinvointi- ja tapahtumavastaavana mun timanttisen tiimin, Ninnin ja Emman kanssa, ja meiän tehtävänä on esim. järkätä kaikkee kivoja tapahtumia lukiolaisille sekä pitää huolta lukiolaisten hyvinvoinnista esim. hyvinvointikyselyiden avulla.<3 

Oon tosi eläinrakas tyyppi, ja vapaa-aika meneekin hevosten ja koirien parissa. Tykkään myös esim. käsitöistä ja sushista, sekä nautin tosi paljon mun ystävien seurasta<3

 

Vastuulukiot: Utajärven lukio, Muhoksen lukio

TULE MUKAAN

Tule mukaan Pohjois-Suomen Lukiolaisiin, pääset mm. mukaan perinteikkäisiin ja vähemmän perinteikkäisiin tapahtumiin! Esimerkiksi aktiiviviikonloput sitouttavat toimijoita koulutuksen ja virkistäytytymisen muodossa.