Lukiolaiset: Älkää viekö meiltä lukioaikamme kohokohtaa

Lausunnot & kannanotot Vaikuttaminen

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut eilen (14.1.2021) vanhojen tanssien siirtämisestä sekä penkkareiden perumisesta kokonaan pääkaupunkiseudun kunnissa. Myös useilla muilla paikkakunnilla, kuten Turussa ja Jyväskylässä, on tiedotettu penkkareiden perumisesta. Lukiolaisten Liitto on pettynyt perumispäätöksiin.

“Penkkarit ovat monen nuoren elämän kohokohta, jota on odotettu pienestä asti ja muistellaan vielä vanhana. Tuntuukin epäreilulta ja surulliselta, että tämä perinne ollaan päätetty kokonaan perua, kun taas toista perinnettä, vanhojen tansseja, on päätetty vain siirtää”, paheksuu Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Emilia Uljas.

Lukiolaisten Liitto huomauttaa, että penkkareiden perumisen sijaan erilaiset vaihtoehtoiset toteutustavat selkeillä turvajärjestelyillä ja pienemmissä ryhmissä voisivat olla mahdollisia kevään aikana.

“On tärkeää, että päätöksissä pidetään kiinni kaikkien turvallisuudesta. Kuitenkin toivomme, että poikkeuksellisista järjestelyistä päätettäessä muistetaan kuulla lukiolaisia”, päättää Uljas.

Useissa lukioissa ympäri Suomen lukiolaiset ovat edelleen epätietoisia, miten penkkarit ja vanhojen tanssit aiotaan järjestää. Lukiolaisten Liitto muistuttaa, että epätietoisuudessa odottaminen on myös raskasta ja stressaavaa lukiolaisille, joilla on takanaan vaikea koronavuosi ja samanaikaisesti edessään yksi lukioajan tärkeimmistä suorituksista.

Lisätietoa:

Puheenjohtaja Emilia Uljas, 050 377 9700, emilia.uljas@lukio.fi