Lukiolaiset hakee Improbaturille päätoimittajaa

Järjestön tiedotteet Rekry Uutiset

Suomen Lukiolaisten Liitto hakee joukkoonsa

PÄÄTOIMITTAJAA

freelancer-toimeksiantoon tai osa-aikaiseen työsuhteeseen vastaamaan järjestön kustantamasta lukiolaisten mediasta, Improbaturista.

Improbatur on rohkeita aiheita pelkäämätön ja journalistisesti itsenäinen julkaisu, joka käsittelee maailman menoa, opiskelua, kulttuuria, työelämää ja nuoria koskettavia yhteiskunnallisia ilmiöitä lukiolaisia kiinnostavasta näkökulmasta. Printtimuotoinen Improbatur ilmestyy vuonna 2021 tavalliseen tapaan neljästi, jonka jälkeen julkaisun on tarkoitus jatkaa lukiolaisia puhuttelevana verkkomediana, niin improbatur.fi-verkkosivuja, Improbaturin Instagram-tiliä kuin muitakin kanavia hyödyntäen.

Päätoimittajana olet vastuussa kaikesta julkaisun brändin alla julkaistavasta sisällöstä. Uusi päätoimittaja toteuttaa vuonna 2021 Improbaturin viimeisiksi suunnitellut kolme printtilehteä (ilmestymisajat toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa) sekä luotsaa julkaisun verkkomediaksi, jonka ruorissa hän jatkaa siirtymän jälkeen. Kirjoitat juttuja, editoit tekstejä, ideoit ja toteutat sisältöä sosiaaliseen mediaan ja briiffaat sujuvasti sekä alan nuoria huippuja että vasta uraansa aloittelevia avustajia. Tätä varten kokoat itsellesi tiimin, suunnittelet kokonaisuudet yhdessä AD:n kanssa, hiot juttuideat timanteiksi ja huolehdit, että yli 30-vuotias Improbatur on huomennakin lukiolaisille kiinnostava, ajankohtainen, ainutlaatuinen – ja sopivasti ravisteleva. Työhösi olennaisena osana kuuluu myös Improbaturin uudistuvan verkkomedian suunnittelu sekä uudenlaisten verkkosisältöjen kehittäminen, tilaaminen ja tarvittavilta osin myös toteuttaminen.

Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta sujuvan kynän lisäksi myös ymmärrystä sisältöjen editoinnista ja journalismin trendeistä sekä kiinnostusta yhteiskunnallisia ilmiöitä ja nuorten mielenmaisemaa kohtaan. Tämän lisäksi ymmärrät Suomen opiskelijajärjestökenttää, sen toimintaa ja teet mielelläsi yhteistyötä viestinnän ja muun organisaation kanssa. Olet kiinnostunut hyödyntämään niin tekstimuotoista kuin audiovisuaalista ilmaisua, sinulla on jo kokemusta journalististen juttujen tekemisestä (kenties myös tilaamisesta), etkä pelkää feature-juttujen korkeita merkkimääriä taikka videoita ja podcasteja ja osaat mahdollisesti tehdä niitä myös itse. Ymmärrät, mikä on lehtikonsepti ja miten se muutetaan nuoria kiinnostavaksi verkkomediaksi. Vastaat julkaisun pyörittämisestä ja budjetista, joten odotamme sinulta organisointitaitoja ja jonkin verran talousosaamista. Katsomme hyvällä soveltuvia opintoja ja johtamiskokemusta. Improbatur on lukiolaisten oma julkaisu, joten päätoimittajan on hyvä osata työskennellä nuoria osallistaen.

Itse työ ja myös työyhteisössämme viihtyminen edellyttää oma-aloitteisuutta, huumorintajua ja uuden äärellä innostumista. Viidentoista hengen työporukassamme rento meininki ja joskus vähän höpsötkin jutut yhdistyvät ammattitaitoon, tavoitteellisuuteen ja jatkuvaan kehittämiseen. Toivottavasti sellainen tapa tehdä töitä sopii myös sinulle! Työtä on mahdollista tehdä myös etätyönä, mutta toivomme, että pystyt tarvittaessa käymään myös Helsingissä toimistollamme.

Oletko sinä etsimämme journalismin tulevaisuuden tekijä ja monta lankaa hyppysissään sujuvasti pitävä kehittäjä? Jes, hae meille! Kivan ja valtavan kiinnostavan työn lisäksi pääset osaksi mainion työyhteisömme seikkailuja, kehittämään omaa osaamistasi sekä toteuttamaan villejäkin ideoitasi.

Päätoimittajan tehtävä alkaa 21.2.2021 tai sopimuksen mukaan. Vuoden 2021 lehdet ilmestyvät helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa. Tehtävä on osa-aikainen (työaika 24 tuntia viikossa vuoden 2021 ajan ja 20 tuntia viikossa 2022 alkaen), mutta työ jaksottuu lehdenteon aikataulujen mukaan. Valitun henkilön kanssa sovitaan erikseen, solmitaanko tehtävästä freelancer-toimeksiantosopimus vai toistaiseksi voimassa oleva työsopimus.

Toimita vapaamuotoinen hakemus, ansioluettelosi ja 2–3 työnäytettä viimeistään maanantaina 11.1. klo 23:59 mennessä tällä lomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@lukio.fi. Otsikoi sähköpostisi “Päätoimittaja” ja nimeä pdf-muotoiset liitetiedostot seuraavasti: “Oma sukunimi – Hakemus”, “Oma sukunimi – Ansioluettelo” ja “Oma sukunimi – Työnäyte”.

Haastattelemme sopivimmat ehdokkaat etänä ensisijaisesti keskiviikkona 20.1.2021. Haastatteluun kutsuttavia pyydämme erikseen valmistelemaan ennalta sovittavan ennakkotehtävän.

Lisätietoja tehtävästä antaa Suomen Lukiolaisten Liiton pääsihteeri Heikki Luoto (p. 050 36 888 94, heikki.luoto@lukio.fi).

 

Suomen Lukiolaisten Liitto (SLL) on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, harraste- ja palvelujärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.