Opiskelijoiden junalippujen hinnat laskevat

Uutiset

Opiskelijajärjestöt ja VR ovat sopineet yhteistyöstä opiskelijoiden junamatkustuksen lisäämiseksi. VR:n laskiessa pysyvästi hintojaan myös opiskelijoiden junaliput halpenevat.

VR laskee lippujen keskihintaa pysyvästi neljänneksellä. Iso hintaremontti laskee myös opiskelijoiden junalippujen hintoja. Opiskelijoille myönnetään jatkossa 30 prosentin alennus lipun ostohetkellä tarjolla olevasta Peruslipun hinnasta.

Kaikkein edullisin vaihtoehto opiskelijallekin on ostaa VR:n uusi Säästölippu, jonka hinta on sama kaikille eikä siitä myönnetä enää alennuksia. Säästölippuja on myynnissä rajoitettu määrä junavuoroa kohden.

Esimerkiksi Oulusta Tampereelle matkustava opiskelija on nyt maksanut lipustaan 36,10 euroa. Uuden alennuksen myötä opiskelijan lippu maksaa 31 euroa tai kaikkein edullisin säästölippu 25,10 euroa.

Uudistukset koskevat kaukoliikenteen hintoja ja alennuksia. VR:n lähi- ja vyöhykeliikenteessä opiskelija-alennus säilyy 50 prosentissa, koska junalippujen hinnat eivät laske samaan tapaan kuin kaukoliikenteessä. Muutokset eivät koske myöskään HSL-alueen lippuja tai alennuksia.

”Opiskelijan näkökulmasta junamatkustamisen halpeneminen on iloinen uutinen. Matkustamiseen käytettävä raha on monelle opiskelijalle pakollinen menoerä, joten uudet halvemmat hinnat jättävät opiskelijan lompakkoon hieman enemmän käytettävää muihin elinkustannuksiin”, kommentoivat opiskelijajärjestöjen puheenjohtajat.

”Opiskelijat matkustavat paljon ja ovat meille tärkeä asiakasryhmä. Tämän sopimuksen myötä tiivistämme markkinointiyhteistyötä ja kehitämme jatkossa yhdessä opiskelijoiden matkustamista helpottavia, etenkin digitaalisia palveluja”, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

”Matkustamiseen liittyvät edut ovat opiskelijoille erittäin tärkeitä. Lähdemme yhteistyössä VR:n kanssa kehittämään matkustamiseen liittyvien palveluiden helppokäyttöisyyttä ja sisältöä opiskelijoille”, sanoo valtakunnallisen opiskelijoiden etupalvelu Frankin toimitusjohtaja Tiia Lehtola.

 

Uusiin hintoihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa vr.fi/uusihinta

Uudet hinnat tulevat voimaan tänään tiistaina 16.2.  Lippuja voi ostaa kaikista myyntikanavista.

LISÄTIETOJA:

Tiia Lehtola, toimitusjohtaja (Frank)
p. 040 771 3581, tiia@frank.fi

Lauri Puustinen, markkinointikoordinaattori (Suomen Lukiolaisten Liitto)
p. 050 322 6609, lauri.puustinen@lukio.fi

VR Groupin mediadesk palvelee numerossa 0307 0123. Numero on käytössä 24/7.

Frank on 2013 perustettu opiskelijoiden oma etupalvelu, joka kokoaa yhteen kaikki Suomen opiskelijaedut. Frank tarjoaa opiskelijoille rahanarvoisia etuja ja yrityksille kanavan tavoittaa opiskelijoiden laaja joukko. Lisäksi Frank tarjoaa opiskelijatunnistautumispalveluita, mm. valtakunnallista opiskelijakorttia yhteistyössä Elisan kanssa. Frankin omistavat opiskelijajärjestöt SYL, SAMOK, SLL ja SAKKI sekä opiskelijataustainen Kilroy, joka on Pohjoismaiden johtava nuorten ja opiskelijoiden matkatoimisto. www.frank.fi

Suomen Lukiolaisten Liitto on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö. Vuonna 1985 perustettu SLL on yli 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla. www.lukio.fi

VR Group on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infran palveluyritys. Konsernissa työskentelee noin 9 000 ammattilaista. VR Group toimii pääasiassa Suomessa, mutta sillä on toimintaa myös ulkomailla, erityisesti Venäjällä ja Ruotsissa. www.vrgroup.fi