Opiskelijakortti tarjotaan jatkossa ilmaiseksi kaikille toisen ja korkea-asteen opiskelijoille

Opiskelijapalvelutiedotteet Uutiset

Valtakunnallisten opiskelijaliittojen SAMOK, SAKKI, SLL ja SYL enemmistöomistama opiskelijatunnistepalveluita ja opiskelijaetuja tuottava Frank avaa opiskelijakortin käytettäväksi kaikille toisen ja korkea-asteen opiskelijoille ilmaiseksi lähitulevaisuudessa. ”Tavoitteenamme on saattaa opiskelijakortti kaikkien korkeakouluopiskelijoiden käyttöön ilmaiseksi ensi vuoden aikana. Toisen asteen opiskelijoille kortin tarjoaminen tapahtuu myöhemmin, mutta toki niin pian kuin se on mahdollista”, Lehtola kertoo.

“Opiskelijakortin tarjoaminen kaikille opiskelijoille on merkittävä uudistus – järjestöjen tehtävä on aina ollut palvella kaikkia opiskelijoita, ja tämä on merkittävä askel siihen suuntaan. Opiskelijajärjestöjen jäsenyyttä tullaan tietysti kehittämään edelleen, ja se on aina ollut paljon muutakin kuin opiskelijakortti,” toteavat valtakunnallisten opiskelijärjestöjen pääsihteerit.

Frank on vastannut korkeakouluopiskelijakorttien tuottamisesta vuodesta 2013 ja lanseerasi puoli vuotta sitten digitaalisen opiskelijakortin, joka palkittiin viime viikolla Slushissa Suomen parhaaksi mobiilihyötypalveluksi. Digitaalisella opiskelijakortilla, Frank Appilla, on jo 37 000 käyttäjää. Frank on ainoa opiskelijoiden omistama opiskelijakorttituottaja Suomessa.

”Uskomme että vuosi 2017 tulee olemaan digikortin läpilyöntivuosi – se on ekologinen, helppo, nopea ja ilmainen”, kertoo Frankin toimitusjohtaja Tiia Lehtola.

”Tavoitteemme on toimia opiskelijaelämän alustana, minkä kautta viemme opiskelijatunnistautumisen opiskelijalle relevantteihin palveluympäristöihin. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi opiskelijahintaisen lounaan maksamista niin, että alennus myönnetään automaattisesti maksutapahtuman yhteydessä tai vaikkapa sitä, että lipunmyynnistä voi ostaa opiskelijahintaisen lipun opiskelijastatuksen tarkastuksen tapahtuessa sähköisesti palvelumme kautta. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat, mutta kaikki tapahtuu ja tulee tapahtumaan opiskelijan luvalla. Tarkoituksemme on helpottaa niin opiskelijan kuin palveluntarjoajien arkea”, Lehtola jatkaa.

Opiskelijakortti tarjotaan ilmaiseksi kaikille opiskelijoille sitä mukaa kun vaadittavat tiedonsiirtoyhteydet ja lupaprosessit saadaan valmiiksi.

Lisätietoja:

Frank Students toimitusjohtaja Tiia Lehtola, p. 0407713581, tiia@frank.fi
SAMOK toiminnanjohtaja Milla Halme, p.050 389 1018, milla.halme@samok.fi
SAKKI vt.pääsihteeri Sara Siponmaa, p 044 7450 211, sara.siponmaa@sakkiry.fi
SLL pääsihteeri Saara Hyrkkö, p. 040 719 7604, saara.hyrkko@lukio.fi
SYL pääsihteeri Eero Manninen, p. 045 631 7145, eero.manninen@syl.fi

Frank on 2013 perustettu opiskeilijoiden oma etupalvelu ja opiskelijatunnisteratkaisuiden tuottaja. Frank tarjoaa opiskelijoille rahanarvoisia etuja ja yrityksille kanavan tavoittaa opiskelijoiden laaja joukko. Syksyllä 2016 julkaistu Frank App sisältää virallisen ilmaisen opiskelijakortin toisen ja korkea-asteen opiskelijoille. Frank App palkittiin Slushissa Suomen parhaaksi mobiilihyötypalveluksi ja sillä on jo yli 65,000 latausta. Frankin omistavat opiskelijajärjestöt SYL, SAMOK, SLL ja SAKKI sekä opiskelijataustainen Kilroy, joka on Pohjoismaiden johtava nuorten ja opiskelijoiden matkatoimisto. www.frank.fi