Opiskelijajärjestöt myyvät omistuksensa Oy Frank Students Ab:sta

Järjestön tiedotteet Yleinen

Opiskelijajärjestöt myyvät omistuksensa Oy Frank Students Ab:sta

Opiskelijajärjestöt ja Kilroy ovat päättäneet myydä omistuksensa Oy Frank Students Ab:sta, joka tarjoaa opiskelijatunnistautumisen palveluita ja opiskelija-alennuksia Suomessa. Uusi omistaja, ruotsalainen Mecenat Holding AB, ostaa koko Frankin osakekannan. Mecenatilla on yli 20 vuoden kokemus opiskelijaetuliiketoiminnasta ja yhteistyöstä opiskelijajärjestöjen ja oppilaitosten kanssa Ruotsissa.

Kaupan tavoitteena on se, että opiskelijajärjestöt voivat keskittyä ydintoimintaansa, opiskelijoiden aseman kehittämiseen yhteiskunnassa. Päätöksellä myydä omistuksensa Oy Frank Students Ab:stä kokeneelle pohjoismaiselle opiskelijaetujen tuottajalle ja kehittäjälle järjestöt varmistavat samalla sen, että opiskelijoiden saamat edut pysyvät jatkossakin erinomaisina. Frank ja Mecenat jatkavat yhteistyössä yhä parempien etujen ja palveluiden tarjoamista opiskelijoille ja opiskelijajärjestöille Suomessa ja Ruotsissa.

”Opiskelijajärjestöjen toimintaympäristö on muuttunut paljon viimeisten kymmenen vuoden aikana. Tämä päätös mahdollistaa sen, että Frank voi keskittyä kasvamaan ja kehittymään – ja opiskelijajärjestöt taas omaan ydintoimintaansa, eli jäsentensä etujen ajamiseen”, opiskelijajärjestöjen pääsihteerit toteavat.

Frankin käyttäjien osalta omistajavaihdos ei vaadi toimenpiteitä, vaan käyttö tulee säilymään samanlaisena kuin ennen. Samoin sovitut kumppanuudet opiskelijajärjestöjen kanssa tulevat säilymään vähintään sellaisina kuin ne ovat tähänkin asti olleet. “Mecenat on rakentanut Ruotsissa myös suoraa palvelutarjoomaa paikallisille opiskelijajärjestöille, ja onkin hyvin mahdollista, että nykyiseen yhteistyömalliin pystytään jatkossa liittämään uusia opiskelijajärjestöille hyödyllisiä työkaluja myös Suomessa”, sanovat pääsihteerit.

Frank perustettiin vuonna 2013 neljän valtakunnallisen opiskelijajärjestön ja Kilroyn yhteistyönä. Yhteisenä tavoitteena oli rakentaa opiskelijoille parasta opiskelijaelämää. Mecenatin missio Ruotsissa on ollut erittäin samankaltainen. ”Olemme vakuuttuneita siitä, että Frankin ja Mecenatin yhteenliittymä pystyy tulevaisuudessa tarjoamaan yhä useammalle opiskelijalle yhä parempaa opiskelijaelämää”, pääsihteerit päättävät.

Lisätietoja:

Suomen Lukiolaisten Liitto ry: Matti Mannonen, 0408286258, matti.mannonen@lukio.fi

Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry: Sonja Raitamäki, 040 741 1251, sonja.raitamaki@syl.fi

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry: Noora Luukka, 050 4072 143, noora.luukka@sakkiry.fi

Suomen opiskelijakuntien liitto – SAMOK ry: Vellu Taskila, 044 238 5384, vellu.taskila@samok.fi