Noora Kulta Improbaturin päätoimittajaksi

Järjestön tiedotteet Uutiset

Toimittaja Noora Kulta, 30, on valittu Improbatur-lehden uudeksi päätoimittajaksi.

Kulta on freelance-toimittaja, joka on tehnyt videojournalismia nuorille Ylellä ja Demissä, verkkoartikkeleja ja sosiaalisen median sisältöjä Yle Draaman tuotannoille (mm. Aikuiset, M/S Romantic) sekä sisältöjä omalle Noora Kulta -YouTube-kanavalle ja Petipuheita-podcastiin.

“Lukioaika on intensiivinen tiivistelmä elämää. Se puristaa valtavan määrän kokemuksia yhteen muutaman vuoden mittaiseen ajanjaksoon”, Kulta sanoo.

“Olen, luonnollisesti, äärimmäisen innoissani uudistumisen kynnyksellä olevan Improbaturin päätoimittajana aloittamisesta. Sen, miltä 2020-luvun maailmassa aikuiseksi kasvaminen tuntuu, tietää ainoastaan Z-sukupolvi – ja siitä syystä heitä täytyy tukea, ja heidän ajatuksensa ja kokemuksensa tuoda esiin.”

Improbatur on siirtymässä verkkojulkaisuksi vuodesta 2022 alkaen. Improbaturin printtilehti päättyy vuoden 2021 jälkeen. Julkaisu jatkaa muutoksesta huolimatta journalistisena.

“Haluan tehdä Improbaturista rohkeasti sukupolvensa näköisen julkaisun ja verkkoympäristön, joka pitää sisällään innostavaa ja haastavaa sisältöä sekä perinteisten artikkeleiden että jatkuvasti uusiutuvien kanavien kautta. Se ottaa haltuunsa myös ne mediat, joita lukiolaiset juuri nyt käyttävät ja kuluttavat. Haluan tarjota vertaistukea ja informaatiota helposti lähestyttävässä muodossa, sekä inspiroida lukijoita katsomaan ja kohtaamaan rohkeasti sekä maailman että itsensä”, Kulta sanoo.

Kulta haluaa tehdä Improbaturia sekä nuorille että heidän kanssaan. Improbaturista hän haluaa luoda kanavan, jolla tekijät voivat ilmaista itseään ja kokeilla uusia asioita ilman valtavia paineita. Tekijöitä hän aikoo etsiä muun muassa sosiaalisesta mediasta.

“Improbaturin uudistuksen ytimessä on nuoren sukupolven ja heidän kasvukokemuksensa sisäistäminen ja sisällyttäminen kaikkeen, jokaiseen ideaan, päätökseen ja julkaisuun. Mikä heitä koskettaa elämässä ja maailmassa? Omaksi itsekseen kasvamisen keskellä? Tärkein tehtäväni on yrittää ymmärtää tätä kokemusta ja tarjoilla sen myötä kiinnostavaa, koskettavaa, hauskaa ja repivää, lukijoilleen merkityksellistä sisältöä”, Kulta sanoo.

“Minussa elää se ihminen, joka olin, kun ensimmäistä kertaa astuin lukion ovista sisään. En siis ainoastaan muista, vaan tunnen edelleen samojen ajatusten läsnäolon – sillä erotuksella, että olen kasvanut aikuiseksi. Olen kohdannut niitä kysymyksiä, tienhaaroja, uusia alkuja ja pelkoja, joita silloin saatoin vain kuvitella kohtaavani. Tuntuu, että olen juuri sopivan välimatkan päässä niistä ymmärtääkseni heitä, joka kohtaavat niitä nyt ensimmäistä kertaa”.

“Haluan, että Improbatur on turvallinen paikka kysyä kysymyksiä, joiden kysyminen pelottaa. Saada rehellisiä vastauksia ja haastaa vanhoja ajatuksia, esittää uusia. Kukaan ei ole yksin kasvukokemuksensa kanssa. Me Improbaturin kanssa olemme täällä lukiolaisia ja nuoria varten.”

Päätoimittajan tehtävä on osa-aikainen. Kulta aloittaa tehtävässään 15. helmikuuta.

Lisätietoja:
Noora Kulta
päätoimittaja (15.2. alkaen)
noora@noorakulta.com

Tuukka Tuomasjukka
vt. päätoimittaja
tuukka.tuomasjukka@lukio.fi

Improbatur on neljästi vuodessa ilmestyvä, rohkeita aiheita pelkäämätön lukiolaisten aikakauslehti. Se on journalistisesti itsenäinen julkaisu, joka käsittelee yhteiskunnallisia ilmiöitä ja kulttuuria sekä opiskeluja ja työelämää lukiolaisia kiinnostavasta näkökulmasta. Improbaturin kohdeikäryhmää ovat 15–19-vuotiaat. Lehteä kustantaa Suomen Lukiolaisten Liitto ry.