Matti Mannonen on Lukiolaisten uusi pääsihteeri

Järjestön tiedotteet Uutiset Yleinen

Suomen Lukiolaisten Liiton liittohallitus on valinnut Matti Mannosen liiton uudeksi pääsihteeriksi. Aiemmin Mannonen on työskennellyt muun muassa Suomen Lukiolaisten Liiton järjestösuunnittelijana sekä hanketyöntekijänä Suomen Migreeniyhdistys ry:llä ja hankkinut järjestökokemusta erityisesti partiosta. Yhteensä tehtävään haki 22 henkilöä.

“Haimme osaavaa, tavoitteellista ja ihanaa pääsihteeriä. Matista saamme juuri sellaisen”, kertoo Lukiolaisten Liiton puheenjohtaja Emilia Uljas.

“Uskon, että Matilla on tosi paljon annettavaa liitolle nyt, kun etsimme jatkuvasti uusia toimintatapoja ja tulonlähteitä palvellaksemme lukiolaisia aina vain paremmin. Erityisesti näkemykset liiton tulevaisuudesta ja kyky analysoida toimintaympäristöä tarkasti nostivat hänet korkeatasoisen hakijajoukon ykköseksi.“

Pääsihteeri vastaa Lukiolaisten Liiton taloudesta ja hallinnosta ja toimii noin viidentoista työntekijän esihenkilönä. Hänellä on merkittävä rooli myös liiton kehittämisessä yhdessä liittohallituksen kanssa.

“Mahtavaa päästä jatkamaan liiton kehittämistä uudesta roolista. Haluan tehdä omalta osaltani kaiken sen eteen, että liiton tunnettuus ja sitä kautta jäsenmäärä kasvaisivat.”, sanoo Matti Mannonen.

“Julkisen rahoituksen hajautuessa täytyy liiton tulopohjaa tarkastella kriittisesti sekä monipuolisesti. Liitossa täytyy koko ajan tehdä työtä uusien kumppanuuksien sekä verkostojen etsintään jotta myös uusia rahoituslähteitä löytyisi. Näihin haluan pääsihteeri pestissä heti tarttua. Tärkeänä asiana näen myös liiton valtakunnallisen kattavuuden. Haluan olla edistämässä liittoa siihen suuntaan, että meillä olisi aidosti ja oikeasti mahdollisuuksia tavoittaa lukiolaiset Hangosta Utsjoelle asti. Toki ei saa unohtaa liiton kansainvälistä toimintaa joka toivottavasti elävöityy pikkuhiljaa ennalleen.”

Mannonen aloittaa toimistolla 13. syyskuuta. Lukiolaisten Liiton nykyinen pääsihteeri Heikki Luoto siirtyy 1.9. alkaen Ehyt ry:n Aikuiset -osaston osastopäälliköksi.

Toimistolla tapahtuu lisäksi muita muutoksia: Anne Hietaharju siirtyy eteenpäin projektipäällikön tehtävistä. Hankkeen loppuun viemisestä vastaa Ella Ossi, joka on aiemmin toiminut myös Lukiolaisilla harjoittelijana. Vilma Lappalainen siirtyy uusiin töihin liiton ulkopuolelle ja hänen tehtävät siirtyvät jäsenpalvelu- ja hallintosihteeri Ville Koivistolle.

Lisätiedot:
Matti Mannonen, puh. 0408286258
Emilia Uljas, puh. 050 377 9700

Suomen Lukiolaisten Liitto (Lukiolaiset) on lukiolaisten oma valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton edunvalvonta-, palvelu- ja harrastusjärjestö sekä palkittu Hyvän mielen työpaikka. Vuonna 1985 perustettu Lukiolaisten Liitto on 50 000 jäsenensä voimin yhtä kuin lukiolaiset lukiolaisten asialla.