Lukiolaisten toimisto esittäytyy: viestintäsuunnittelija Netta Huuskonen

Blogi Toimiston tyypit

On aika esitellä meidän Lukiolaisten ihana viestintäsuunnittelija Netta Huuskonen. Netan töihin kuuluu monipuoliset viestinnän tehtävät aina suunnittelusta ja kehittämisestä viestinnän tuottamiseen ja kouluttamiseen. Viestintää on meidän toiminnassa kaikkialla ja niin on myös Nettakin. Tutustu tästä lisää viestintäsuunnittelijan työtehtäviin ja selvitä mitä Netta tykkää tehdä perjantai-iltaisin!

 

Kuka olet ja mitä teet Lukiolaisilla?

Täällä on Netta Huuskonen, Lukiolaisten viestintäsuunnittelija. Töissä mun vastuulle kuuluu Lukiolaisten viestintä eli meidän somet, verkkosivut ja uutiskirjeet. Näiden lisäksi koulutan toimiston työntekijöitä ja meidän toimijoita sisäisen ja ulkoisen viestinnän asioissa sekä autan kaikkia tarvittaessa milloin missäkin.

Mä rakastan erilaisia ihmisiä ja vietänkin paljon aikaa vapaalla sosiaalisissa menoissa. Oon alunperin Jyväskylästä kotoisin ja koen, että osa mun vapaa-ajasta menee edelleen puhtaasti Helsingin elämän ihmettelyyn. Viimeistelen tässä samalla mun viestinnän opintoja Jyväskylän yliopistossa, joten loput ajasta mut voi löytää tietokoneelta gradua kirjoittamasta.

 

Millaisia odotuksia sulla on tälle vuodelle?

Odotan, että vihdoin oppisin helsinkiläistymään kunnolla. Ymmärtäisin mitä tarkoitetaan, kun puhutaan Skattasta, Tiksistä tai Kaivarista. Ja sitä, että koronatilanne helpottaisi ja pääsisi tutustumaan vielä lisää uusiin ihmisiin. Töiden puolesta ootan, että päästäis vihdoin toimistolle koko porukan kanssa ja pääsis tapaamaan vielä enemmän tän hetken lukiolaisia. <3


Miltä normaali työpäiväsi näyttää?

Hah, normaali työpäivä… Onkohan sellaista edes olemassa. Myös mun työpäivät vaihtelee päivittäin tosi paljon. Viime aikoina mä oon tuottanu erilaisia visuaalisia materiaaleja, suunnitellut kesän ja syksyn viestintäkampanjoita sekä taittanut meidän jäsenyyteen liittyviä lomakkeita. Näiden ohessa mä palaveeraan työkavereiden ja kumppaneiden kanssa, teen yhteistyötä median edustajien kanssa sekä kehitän meidän toimintaa. Ja totta kai viestin myös meidän ihanien jäsenten kanssa.

 

Mitä on sun vahvuudet?

Mun vahvuudet on varmasti sosiaalisissa suhteissa. Mä koen olevani hyvä huomioimaan ja osallistamaan muita. Mä näen usein asioissa myös monet eri näkökulmat ja löydän kaikista tilanteista positiivisia puolia. Lisäksi koen olevani myös erittäin hauska ja sanavalmis, jolloin huumorin vaara mun ympärillä on suuri. Kaiken kaikkiaan parasta mussa on mun mielestä asenne niin rutiinitehtäviin kuin uusiin haasteisiin! 

 

Koronakriisi jyllää yhä ja vaikuttaa työskentelyysi Lukiolaisilla. Miten tämä vaikuttaa fiiliksiisi? Kuinka etätyöt sujuvat?

Totta kai harmittaa tää koronatilanne tosi paljon. Kaipaan ihmisiä ja helppoja hetkiä vaihtaa ajatuksia. Yks asia, minkä huomasin etätöissä oli se, että jäin ennen liiankin kauan yksin pohtimaan mun työhön liittyviä haasteita, kun todellisuudessa mun ois vaan kannattanu soittaa jollekin meidän tiimistä ja löytää hetkessä yhdessä ratkaisu ongelmaan. Nykyisin oon kysyny paljon matalemmalla kynnyksellä apua ja hommat luistaa paremmin. Mut hei Hanna-Maria Jokisen sanoin “aina voi vaan osata tai oppia”, ja tässä tilanteessa mä opin.

 

Näetkö, että etätyöskentely on tuonut jotain hyvää?

Tykkään siitä, miten vapaasti voin tehdä etätöitä myös Jyväskylästä ja kavereilta käsin. Sekä siitä, että kun teen kotona töitä niin voin samalla pyykätä ja siivota, ja sitä kautta ottaa itelle mieluisia taukoja työnteosta myös keskellä päivää. Ajoittain on myös kiva rauhoittua itsekseen tekemään töitä, kun toimistolla voi välillä olla vähän liiankin pirteä meininki. <3

 

Millainen Lukiolaiset on työpaikkana?

Lukiolaiset on aivan ihana työpaikka. Lukiolaisilla on tilaa hengittää, heitellä ideoita ja kehittää niin itseä kuin liiton toimintaa. Koen, että kaikkia työntekijöitä ja heidän töitä arvostetaan, ja sitä osoitetaan kehumalla ja kiittämällä. Pidän myös erityisesti siitä, miten joustavaa työnteko Lukiolaisilla on ja miten kaikkien osaamiseen ja näkemyksiin luotetaan työuran pituudesta tai iästä huolimatta. Parasta kuitenkin meillä Lukiolaisilla on aivan ihana työyhteisö, jossa uskaltaa olla eri mieltä ja kyseenalaistaa totuttuja normeja. Työyhteisö myös kannustaa huolehtimaan omasta hyvinvoinnista ja ottamaan arjesta aikaa myös naurulle ja hupsuttelulle.

 

Millainen on sun mielestä täydellinen perjantai-ilta?

Totta kai tähän vastaus riippuu fiiliksestä, muista ihmisistä tai ympäröivistä tekijöistä, kuten ilmasta. Toisaalta mun mielestä täydellinen perjantai-ilta vois pitää sisällään jonkun kivan aktiviteetin, kuten seikkailupuiston tai melonnan ja ihanan illallisen ystävien kanssa. Mutta taas toisaalta nautin suuresti koti-illoista. Varsinkin silloin kun oon saanut paljon aikaiseksi töissä asioista tai siivonnut kodin lattiasta kattoon ja voin vaan rauhoittua yksin tai läheisten kanssa hyvän leffan tai sarjan ääreen herkkuja syöden. Ja tietenkin näin kauniina kesäpäivinä ulkoilu sopii kaikkiin iltoihin, myös perjantai-iltoihin!