Lukiolaisten toimisto esittäytyy: Tapahtumasihteeri Aleksi Airaksinen

Blogi Toimiston tyypit

Lukiolaisten Toimisto esittäytyy -blogisarjan kruunaa opintovapaalta palannut tapahtumasihteerimme Aleksi Airaksinen. Lukiolaisilla Aleksin työpöydällä on tapahtumien järjestämiseen ja tuotantoon liittyviä työtehtäviä, joten kyseessä onkin varsinainen tapahtumavelho! Tutustu lisää Aleksiin ja tapahtumasihteerin työtehtäviin tästä.

Kuka olet ja mitä teet Lukiolaisilla?

Olen Aleksi Airaksinen ja toimin tällä hetkellä Lukiolaisilla tapahtumasihteerinä. Työnkuvaani kuuluu tapahtumatuotannon käytännön järjestelyt, mutta tosiasiassa työviikkoni voi pitää sisällään melkein mitä vain. 

Millaisia odotuksia sulla on tulevalle syksylle?
Odotan ja toivon kyllä sitä, että päästäisiin järkkäämään taas tapahtumia livenä. Syksy on Lukiolaisten liitossa aina kiireistä aikaa tapahtumien suhteen. Liittokokouksenkin järjestelyt starttaavat pitkälti jo heti loppukesästä ja työllistävät paljon syksyn aikana.

Miltä normaali työpäiväsi näyttää?

Normaaliin työpäivään mahtuu usein palaveri tai kaksi esimerkiksi oman sektorin tyyppien kanssa, sähköpostien läpikäyntiä, tilavarausten hallinnointia, tapahtumien lähestyessä majoituslistojen tekoa, laskujen lähettelyä, lippujen ostelua ja kaikkea muuta.

Mitkä on sun vahvuudet?

Omia vahvuuksiani pohtiessa ensimmäisenä tulee mieleen rauhallisuus ja ratkaisukeskeisyys tiukoissakin tilanteissa. Oon myös tosi järjestelmällinen tyyppi ja hymy ei hyydy vastoinkäymistenkään kohdalla. Yritän myös aina tsempata muita parhaani mukaan.

Koronakriisi jyllää yhä ja vaikuttaa työskentelyysi Lukiolaisilla. Miten tämä vaikuttaa fiiliksiisi?

Olisi ihanaa päästä näkemään taas kaikkia työkavereita livenä ihan arkisen aherruksen yhteydessä, mutta muutoin palaan innostunein mielin töihin kesäloman ja opintovapaan jälkeen

Miten etätyöt sujuvat?

Hieman on tietysti ikävä sitä, kun kaikki ahersivat yhdessä toimistolla ja pidettiin palavereja niin, että keittiön sohva oli täynnä porukkaa. Toisaalta tätä on jatkunut jo sen verran pitkään, että tähänkin on jo tottunut ja on voinut kehittää itselleen sopivat etäkäytänteet. Myös omaan etätyöpisteeseen panostaminen on ollut voittajan valinta.

Näetkö, että etätyöskentely on tuonut jotain hyvää?

Suurin plussa on ehdottomasti se, että opiskelujen ja työn yhdistäminen on ollut huomattavasti helpompaa kuin aiemmin, kun ei ole tarvinnut olla livenä missään. Myös hybridityö ja työn monipaikkaisuus ovat mielestäni ehdottomasti tulevaisuuden tapoja tehdä työtä.

Millainen Lukiolaiset on työpaikkana?

Lukiolaiset on ennen kaikkea yhteisöllinen ja välittävä työpaikka, jossa työtä ei paineta ryppyotsaisesti, vaikka välillä tilanteet tai aikataulut olisivatkin tiukkoja. Myös inspiroivat ja skarpit työystävät tekevät todella paljon sen eteen, että töissä on kivaa.

Sitten paljastetaan jotain henkilökohtaista:

Millainen on sun mielestä täydellinen vapaapäivä? 

Täydellisenä vapaapäivänä saa nukkua pitkään ja hyvien yöunien jälkeen voi siirtyä sohvalle nauttimaan hitaasta aamusta jonkun hyvän Netlix-sarjan kera. Kun päivä on lähtenyt käyntiin, voisi nähdä ystäviä, puuhata jotain kivaa ja syödä hyvin.