Lukiolaisten toimisto esittäytyy: Opiskelijatoiminnan suunnittelija Milla Rekola

Blogi Toimiston tyypit

Tänään itsestään ja omasta työstään Lukiolaisten toimistolla pääsee kertomaan Milla, jonka työ koostuu monenlaisesta toiminnan suunnittelusta, koordinoinnista ja toteuttamisesta. Milla työskentelee hymy huulillaan ja hänen positiivinen asenteensa tarttuu helposti niin työkavereihin kuin myös muihin läsnäolijoihin!

 

Kuka olet ja mitä teet Lukiolaisilla?
Olen Milla Rekola ja työskentelen opiskelijatoiminnan suunnittelijana. Mun työni tavoitteena on, että lukioissa osallisuus ja demokratia toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla. Käytännössä koordinoin, kehitän, suunnittelen ja järjestän koulutuksia opiskelijakunta- ja tutortoimijoille sekä toimintaa ohjaaville opettajille. Lisäksi tuen ja neuvon lukiolaisia, opettajia ja meidän paikallistoimijoitamme osallisuuteen liittyvissä asioissa. Vaikutan myös siihen, että nuorten osallisuus huomioidaan valtakunnallisellakin tasolla. Työskentelen mahtavassa tiimissä varapuheenjohtaja Tuan sekä muun järjestösektorin työntekijöiden kanssa.

Kevät tekee tuloaan kovaa vauhtia! Millaisia odotuksia sulla on alkaneelle vuodelle?
Uudistamme parhaillaan koulutus- ja tapahtumatarjontaamme ja odotan, että kokonaisuudesta tulee lukiolaisia monipuolisemmin palveleva paletti. Lukiolaisten vaikuttaminen kuntavaaleissa sekä koronan vaikutukset lukiolaisten osallisuuteen ja hyvinvointiin ovat tärkeitä teemoja. Odotan, että lukiolaiset saavat liitolta inspiraatiota ja tukea siihen, että osallisuus toteutuu ja opiskelijatoiminta on laadukasta myös poikkeusaikana.

Miltä normaali työpäiväsi näyttää?
Useasti työpäivääni kuuluu palavereja työntekijöiden ja sidosryhmien kanssa, jossa kehitetään toimintaa ja yhteistyötä sekä suunnitellaan tapahtumia ja koulutuksia. Vastailen meilitse opettajien ja lukiolaisten kysymyksiin opiskelijakuntatoimintaan liittyen. Työkavereiden kanssa pallottelemme eri kysymyksiä ja teemoja Slackissa, josta on tullut tärkeä viestintäväline etäaikana.

Mitä on sun vahvuudet?
Mun vahvuutena on halu ja kyky kehittää, kehittyä ja kokeilla uutta. Pyrin löytämään ikävistäkin asioista aina niiden valoisat puolet ja uudet mahdollisuudet. Minua on vaikea saada hermostumaan. Koulutuksissa ja tapahtumissa tulee usein vastaan yllättäviä tilanteita, jolloin myös järjestelmällisyydestäni ja huumorintajustani on hyötyä.

Koronakriisi jyllää yhä ja vaikuttaa työskentelyysi Lukiolaisilla. Miten tämä vaikuttaa fiiliksiisi ja työskentelyysi?
Mun työni sisältää paljon koulutussuunnittelua ja koulutusten toteuttamista. Korona-aikana  tulevaa on vaikea ennustaa ja joudumme tekemään koulutuksista useita skenaarioita ja mahdollisia toteutusmalleja. Toisaalta etäaika on avannut ihan uusia mahdollisuuksia: olen oppinut paljon etäkouluttamisesta ja osallisuuden tukemisesta verkossa. Olen sopeutunut hyvin etätyöskentelyyn, mutta toki kaipaan fyysistä yhdessäoloa.

Näetkö, että etätyöskentely on tuonut jotain hyvää?
Etätyöskentely on tuonut paljonkin hyvää. Olemme kehittäneet hyviä etätyötapoja ja löytäneet kivoja keinoja yhdessäoloon verkon välityksellä. Minulla on kaksi alle kouluikäistä lasta, joiden kanssa oma aika jää vähälle. Etätyö tuo elämään joustavuutta, kun esimerkiksi työmatka-ajan voin käyttää vaikka omaan ulkoiluun.

Millainen Lukiolaiset on työpaikkana?
Lukiolaiset on todella tiivis, välittävä, kannustava ja ihanan höpsö yhteisö. Se näkyy niin työyhteisössä kuin lukiolaisyhteisössäkin. Olemme kovia tekemään duunia, mutta teemme sitä hyvällä sykkeellä. Tukea ja apua on aina saatavilla. Työ tuntuu merkitykselliseltä ja on huippua nähdä miten oma työ saa jonkun lampun syttymään.

Kerro mistä unelmoit.
Mä unelmoin siitä, että osaisin ratsastaa. Näen usein unta kuinka laukkaan täyttä vauhtia hevosen selässä halki niittyjen ja maiden. Unelmoin myös siitä, että pääsisin purjehtimaan. Merellä ihminen asettuu takaisin oikeisiin mittakaavoihin, osaksi muuta luontoa. Tämä on parasta myös vaeltamisessa, josta myös haaveilen.