Lukiolaisten toimisto esittäytyy: Hallintosihteeri Ville Koivisto

Blogi Toimiston tyypit

Meillä Suomen Lukiolaisten Liitolla työskentelee monen monta rautaista ammattilaista, jotka päivästä toiseen haluavat varmistaa kaikille lukiolaisille tasa-arvoisen ja huolettoman lukioajan. Mutta ketä ovat nämä niin kutsutut toimarit? Mitä esimerkiksi järjestösuunnittelijan työtehtäviin kuuluu tai millaisissa asioissa koulutuspoliittinen asiantuntija voi olla avuksi? Haluamme esitellä timanttisen tiimimme ja tarjota samalla teille mahdollisuuden tutustua toimiston huippuihin yksilöihin titteleiden takana. Ensimmäisenä vuorossa on työyhteisömme kuopus Ville Koivisto. 

 

Kuka olet ja mitä teet Lukiolaisilla?
Nimeni on Ville Koivisto ja olen 20-vuotias hallintosihteeri Lukiolaisilla. Tarkemmin sanottuna suoritan siviilipalvelustani. Toimeenkuvaani kuuluu pääasiassa jäsenpalvelu, tapahtumatuotanto sekä toimiston juoksevat asiat.


Miltä normaali työpäiväsi näyttää?
Jäsenpalvelusta vastaaminen tuo työpöydälleni paljon sähköposteihin, chattiin sekä puheluihin vastaamista. Käytännössä kuitenkin mietin ratkaisuja erilaisiin ongelmiin, miten asioihin löytyisi kaikkia miellyttävä ratkaisu sekä miten asiat voisi tehdä paremmin tulevaisuudessa. Tapahtumatuotanto taas tuo enemmän käsillä tehtäviä asioita kuten pakkaamista, materiaalien tekemistä ja tulostamista sekä tapahtumapaikkojen valmiiksi laittamista. 


Mitkä ovat vahvuuksiasi työntekijänä?
Koen olevani harkitseva ja näen asiat helposti kokonaisuuksina. Kuuntelen mielelläni muiden näkemyksiä ja ideoita sekä kehitän ja vien niitä eteenpäin. Haluan auttaa tekemään käytänteistä sujuvampia, jotta ne tuottaisivat vähemmän vaivaa itselle sekä muille. 


Aloitit työsi Lukiolaisilla koronakriisin keskellä keväällä, millaista se oli?
Aloittaessani työt koko Lukiolaisten Liiton toimisto oli etätöissä ja itsekin jännitin pääsenkö muuttamaan Seinäjoelta Helsinkiin Uudenmaan rajan ollessa kiinni. Vaikka aloitinkin uudessa työssä ruudun takaa, koen perehdytyksen olleen onnistunut ja päässeeni hyvin työyhteisöön mukaan. Tämä kertookin mielestäni tämän järjestön nokkeluudesta sekä mitä parhaasta työporukasta.  


Miten etätyöt sujuvat?
En sanoisi etätöiden tuoneen hankaluuksia, mutta välillä tuntuu kuin jotain puuttuisi. Esimerkiksi ihmisten luonnolliset eleet ja ilmeet sekä spontaanit keskustelut työystävien kanssa jäävät melko vähälle.


Onko etätyöskentely tuonut jotain hyvää?
Vaikka kokemus normaalista toimistotyöstä on jäänyt melko vähäiseksi, koen etätyöskentelyn tuoneen joustavuutta omiin päiviin. Etätöissä voi välttää aamukiireet sekä lähteä helposti omille menoille töiden jälkeen. Jos päivän aikana ei ole palavereja muiden kanssa, ei toimistolle lähteminen välttämättä tunnu edes tarpeelliselta ja on mukava jäädä tekemään töitä yksin omaan kotiin tai lähteä vaikkapa kirjastoon. 


Millainen Lukiolaiset on sivaripaikkana?
Siviilipalvelustani on tällä hetkellä jäljellä hieman päälle kaksi kuukautta. Tähän asti työskentely Lukiolaisten Liitossa sivarina on ollut erittäin antoisaa sekä opettavaista. Täällä siviilipalveluksen suorittaminen ei ole vain sivari. Se on oikea työ.


Millainen on sun mielestä täydellinen vapaapäivä?

Täydellisenä vapaapäivänä sataa paljon lunta, jolloin on hyvä syy jäädä sänkyyn lukemaan Leo Tolstoin Anna Kareninaa teen kera.