Lukiolaisten toimisto esittäytyy: Hallintoasiantuntija Vilma Lappalainen

Blogi Toimiston tyypit

Lukiolaisilla esittäytymisvuorossa on hallintoasiantuntija Vilma! Hallintoasiantuntijan työpöydälle kuuluvat monenlaiset hallinnolliset tehtävät sekä esimerkiksi työsuhde-etujen kehittäminen. Vilma on myös työporukan virallinen luottohenkilö, joka tietää vastauksen mihin tahansa kollegoiden mieltä askarruttavaan kysymykseen tai ainakin ohjata oikean tiedon äärelle. 

 

Kuka olet ja mitä teet Lukiolaisilla?
Olen Vilma Lappalainen, Lukiolaisten hallintoasiantuntija ja papereita vaille valmis valtiotieteiden maisteri. Lukiolaisilla vastaan henkilöstö- ja taloushallinnosta yhdessä pääsihteerin kanssa. Käytännössä työhöni kuuluu esimerkiksi työsuhde-etujen pyörittämistä ja Liiton taloustilanteen seurantaa.

Talvi on kääntymässä vahvasti kevään puolelle. Mitä odotat kaikkein eniten tulevalta keväältä?
Tietysti odotan koronatilanteen helpottamista ja sitä, että pääsisi näkemään ihmisiä esimerkiksi harrastusten pariin ja toimistolle. Ihanaa on myös valon lisääntyminen ja se, että viherkasvit kotona kasvaa vauhdilla, heh.

Miltä normaali työpäiväsi näyttää?
Työpäiväni alkaa usein to do-listan ja päivän palaverien läpikäynnillä. Usein päiviin kuuluu niin rutiinitehtäviä, tapaamisia kuin kehittämistyötäkin. Rutiinitehtäviä ovat esimerkiksi kuluselvitysten ja laskujen tarkistaminen. Tällä hetkellä työpöydällä olevia pidempiä projekteja ovat muun muassa hankerahoitushakemuksen tekeminen ja toimiston perehdytyskäytäntöjen kehittäminen.

Mitä on sun vahvuudet?
Haluaisin sanoa, että ainakin positiivinen asenne työntekoon! Harvoin on sellaista päivää, että omat työt eivät innostaisi tai että työkavereiden kanssa ei löytyisi mitään huumorin aihetta. Olen myös järjestelmällinen, mistä on hyötyä hallintohommissa.

Koronakriisi jyllää yhä ja vaikuttaa työskentelyysi Lukiolaisilla. Miten tämä vaikuttaa fiiliksiisi ja kuinka etätyöt sujuvat?
Etäily toki vaikuttaa, mutta tällä hetkellä olo on jo aika toiveikas. Toivon, että tapahtumia päästäisiin järjestämään livenä mahdollisimman pian. Oman työn puolesta korona vaikuttaa esimerkiksi sitä kautta, että jäsenhankinta vaatii uudenlaisia ideoita lukioiden ollessa osittain etäopetuksessa. Etätyöt sujuvat ihan ok. Kaipaan ihmiskontakteja ja toimiston sähköpöytää, mutta olen nauttinut esimerkiksi etätyön tuomista rauhallisista aamuista. Omia rutiineja on ehtinyt kuluneen vuoden sisällä muodostua, esimerkiksi pienet ulkoiluhetket ennen lounasta ja työpäivän jälkeen parantavat työtehoa ja palautumista.

Näetkö, että etätyöskentely on tuonut jotain hyvää?
On varmasti! Meillä Lukiolaisilla on panostettu etäaikana tosi paljon työntekijöiden ryhmähenkeen ja siinä on mielestäni onnistuttu. Uskon, että vaikeat ajat voivat saada ihmisiä puhaltamaan yhteen hiileen uudella tavalla.

Millainen Lukiolaiset on työpaikkana?
Lukiolaiset on työpaikkana vähän höpsöjen mutta todella ammattitaitoisten työntekijöiden koti. Meillä ei pelätä lähteä kokeilemaan uusia juttuja, mutta pidetään myös toimivista perinteistä kiinni. Oman twistinsä tuo vuosittain vaihtuva kolmen hengen puheenjohtajisto, joka valitaan vaaleilla vuosittain Lukiolaisten Liittokokouksessa. Puheenjohtajisto hämmästyttää joka vuosi osaamisellaan.

Millainen on sun mielestä täydellinen vapaapäivä?
Täydellisenä vapaapäivänä viettäisin aikaa tärkeiden ihmisten kanssa ja tekisin omia lempparijuttuja: aamu lähtisi käyntiin joogahetkellä ja hyvällä aamupalalla, minkä jälkeen päivä jatkuisi rennolla yhdessäololla ja vaikka museokäynnillä tai muulla kulttuuririennolla. Illalla tehtäisiin porukalla jotain hyvää ruokaa ja pelattaisiin lautapelejä.