Hae stipendiä ansioituneelle lukiolaiselle – hakuaikaa 5.11. asti!

Uutiset Yleinen

Suomen Lukiolaisten Liitto ja Messukeskus myöntävät jälleen stipendin 2 000 euron arvoisen stipendin ansioituneelle lukiolaiselle, tuoreelle ylioppilaalle, lukiolaisyhteisölle tai opiskelijakunnalle, joka on edistänyt kestävää lukiolaistoimintaa. Hakuaika on 9.10.–5.11.2023. Stipendin saaja julkistetaan Studia-messuilla Messukeskuksessa tiistaina 28.11.2023.

Kestävyyden teemat korostuvat entistä enemmän opetuksessa ja ovat tärkeitä aiheita nuorille. On tärkeää, että lukiolaisilla on innovatiivisia ratkaisuja haasteen ratkaisemiseen ja että heitä kannustetaan tällaiseen toimintaan. Siksi Suomen Lukiolaisten Liitto ja Messukeskus myöntävät 2 000 euron arvoisen stipendin taholle, joka on edistänyt kestävää lukiolaistoimintaa.

Vuonna 2023 stipendin myöntöperusteiden keskiössä ovat opiskelijalähtöisesti koulussa tehdyt kestävyysinnovaatiot. Stipendi voidaan myöntää henkilölle tai yhteisölle, joka on edistänyt lukiossa kestävää (taloudellinen ja/tai ekologinen) lukiotoimintaa. Tämä voi olla esimerkiksi kestävyyteen liittyvä tapahtuma, kekseliäs innovaatio, säästämiseen liittyvä koulutus tai muu vastaava.

Stipendin saajaa voi ehdottaa esimerkiksi opiskelijakunta, rehtori tai opettaja, mutta sitä voi ehdottaa myös itselleen. Stipendien saajat päättää hakemusten perusteella raati, jossa on Suomen Lukiolaisten Liiton ja Messukeskuksen edustajia. Palkintosumman lahjoittaa Suomen Messusäätiö. Hakemukset tulee lähettää sunnuntaihin 5.11.2023 mennessä hakulomakkeen kautta. Mikäli lomake ei toimi, voit toimittaa hakemuksen myös osoitteeseen stipendi@lukio.fi. 

Ehdota stipendin saajaa täällä: https://forms.gle/b3SKK2tzUAFkwKnKA

Lisätietoja antaa Lukiolaisten Liiton markkinoinnin asiantuntija Hanna Hämäläinen (hanna.hamalainen@lukio.fi, puh. 050 512 9934).

(päivitetty 27.10.2023 – Stipendin hakuaikaa jatkettu viikolla 5.11.2023 saakka.)